Menu Close

Грешки, които допускаме при проектирането на банята

banq-1

При проектирането на банята понякога се случва да се допускат грешки, които лесно могат да бъдат избегнати, стига да знаем някои простички правила. Сега ще ви запознаем с две от грешките, срещани при планирането на една баня.

  1. Матова светлина

Няма да се уморим да ви напомняме колко е важно да разполагате с висококачествени и добре монтирани осветителни тела в пространството на банята. И ще бъде голям пропуск от ваша страна, ако не обърнете внимание на въпроса за инсталирането на лампи, близо до огледалото над мивката. В резултат на това една жена може да получи неестетични сенки по лицето при избора на грешен тон козметика, например. А и като цяло, ако прекарвате повече време в банята, подготвяйки се всяка сутрин преди да излезете.

Правилно е да използвате:

Огледало с вградено осветление, което ще осветява лицето ви леко и равномерно. Да, това е наистина отлично решение за една баня. Като допълнителна застраховка или алтернатива, можете да инсталирате и един чифт идентични лампи от двете страни на огледалото, на една и съща височина.

  1. Хартиени тапети

За конкретни помещения с висока влажност подобен способ за декориране на стената не е особено подходящ, още повече ако банята ви е малка. Хартията плюс лепилото бързо абсорбират влагата и не след дълго ще се разлепи.

Как да действате? Очевидно е:

Най-добрият материал за облицовка на стените на банята е теракота, и то монтиран при спазване на всички правила за монтаж. Тапетите също са вариант, но само ако са студоустойчиви, в случая винилови. Тях може да сложите в зоната около мивката, до вратата или близо до ваната. В долната част на стените все пак е по-добре да използвате плочки, мозайка, декоративни тухли или водоустойчиви панели, и най-вече в зоната около душа.

Източник: http://bania24.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *