Menu Close

Защо е важна хидроизолацията на терасата

Много балкони и тераси са създадени над жилищните пространства, независимо дали на плосък покрив над жилището или са към кухня, спалня или дневна. Защо обаче е важно те да имат добра хидроизолация?

Хидроизолацията на балкона е необходима за запазване на всяка зона под балкона от всякакви многогодишни увреждания от вода. В райони, податливи на сняг или чести дъждове, хидроизолацията на балконските повърхности е особено важна част от строителните работи и не бива да бъде пропусната.

При плоските покривни тераси, балконите в горните части на помещенията и терасовите площи, хидроизолацията трябва да бъде добре обмислена и да се прилага правилно от самото начало, защото последиците могат да бъдат тежки.

Предпазване на балкона от вода

Има много нови технологии и материали, но също така има различни методи, които могат да предпазят терасата ви от вода. Повърхностите на балконите се изработват от бетон или дървен покрив със слой от водоустойчив материал, който покрива и предпазва. Бетонните конструкции се сблъскват с различни проблеми, в сравнение с дървената или стоманената конструкция, а материалите за една конструкция може да не са подходящи за друга. Ако не сте използвали правилна система за хидроизолация на тераса, може да се сблъскате с допълнителни проблеми.

Тактика за хидроизолация на балкона

Може да предприемете няколко метода за хидроизолация на балконски повърхности, като например използването на водоустойчива мембрана или евентуално запечатване на външните части на плочките и фугите. Съществуват различни предимства за използването на хидроизолационна мембрана като например, че тя премахва влагата от плочките и замазката и има много по-добра способност за издържане на движение. Водата трябва да се насочва правилно, така че да не остава и да не проникне в повърхността. Изберете материал за уплътняване или мембрана, който отговаря на структурата на балкона, балюстрадите и покривните материали. Уверете се, че имате добър план за отводняване на балконите, така че не са създадат последващи неприятности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *