Menu Close

Имате ли координатите на добър ключар в София?

Няколко отделни случая със столични фирми/ключари са причина за създаването на настоящия текст. В единия се касае за теч (спукана водопроводна тръба) в отсъствието на наемателя на жилището в софийска кооперация. С цел максимално бърза реакция по отстраняване на аварията, е повикан ключар от София, действащ на територията на съответния квартал.

Действията на въпросния „специалист” будят недоумение у редовия ползвател на услугата, а вероятно и у цялата професионална гилдия. Предоставената „услуга” включва разбиване на ключалката с фатално повреждане на заключващия механизъм. Така, впоследствие се оказва, че освен поправка на водопровода, е нужно да се направи и ремонт (смяна) на бравата на входната врата. За „услугата” домоуправителят на входа е заплатил сумата от 70лв.

Имате ли под ръка координатите на добър професионалист?

На територията на столицата се подвизават стотици ключарски фирми и самостоятелно работещи ключари. Това създава усещане у столичани, че когато се наложи, е лесно да се намери добър ключар в София. Изхождайки от историята, разказана в началото на материала, е редно да се запитаме: А дали?

Хората са устроени да бъдат позитивни, включително най-големите песимисти. Винаги смятаме, че услугите на опитен и коректен специалист, бил той електротехник, водопроводчик или ключар няма да ни бъдат необходими, докато не възникне авария. Тогава обаче сме принудени да действаме твърде бързо, за да направим по-обстойно проучване за качеството на работа и цените на ключарите в София.

Настоящият материал има за цел да ви подготви за непредвидени ситуации. По никакъв начин няма да ви затрудни да си запишете координатите на добър ключар, препоръчан от близък или колега – ей така, за всеки случай. Факт е, че когато сме подготвени за най-лошото, то обикновено не се случва, а дори да се случи, проблемът се решава по максимално бърз и безболезнен начин.

Съветът ни е да съсредоточите търсенето върху фирмите/ключарите, действащи в района, в който живеете или там, където е концентриран вашият бизнес. Желателно е специалистът да има офис/ателие в съответната локация, което да посетите на място, например за копиране на ключ, и за да се запознаете с маниера му на работа, а защо не и с характера му.

Колкото по-близо се намира седалището на ключаря, толкова по-малка ще е таксата за посещение на адрес. Транспортните разходи винаги се начисляват в цената на услугата. Запишете координатите (име и телефон) на фирмата в телефона си, а не на хвърчащо листче у дома. Така, в случай че се окажете без ключ и не можете да влезете в дома си, ще можете да се обадите без затруднение.

И понеже проблемите със заключването нямат почивен ден, и по правило се случат в най-неподходящото време, е добре да се спрете на ключар, чиито услуги са достъпни 24/7. За щастие у нас, особено в София все повече специализирани дейности се предлагат и под формата на денонощни аварийни услуги.

Още по-добре е да изберете специалист/фирма, предлагаща не само ключарски, но и автоключарски операции. Автомобилното заключване и проблемите там са още по-разнообразни и сериозни. Приемете ключаря като доверен човек, на когото можете да поверите най-ценното си имущество. Избирайте го така, както избирате личния си лекар, защото той също може да спаси живота ви в труден момент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *