Menu Close

Какво трябва да знаем преди да стартираме транспортна фирма

Развитието на този бизнес е значително улеснено от конкуренцията. Той принуждава доставчиците и производителите да намалят себестойността на своите продукти, поради което те трябва да печелят от обема на продадените стоки. В резултат на това обемът работа, който попада върху логистичния бизнес, се увеличава значително.

Срок за упражняване на правото за възставновяване на ДДС от държава членка на ЕС!

Заслужава да се отбележи, че много компании специално се обръщат към големи организации, за да поддържат имиджа си на марка. На този фон експертите прогнозират по-нататъшно нарастване на търсенето на логистика. За да отворите логистична компания , освен да регистрирате вашата фирма, ще трябва да намерите и добър офис.

 

Случи се така, че клиентите преценяват надеждността на една компания по това къде се намира офисът й и колко луксозна е тя. Съгласете се, ако организацията има много проблеми, е малко вероятно да даде последната за поддръжка на луксозни апартаменти. Ако тепърва започвате бизнес, можете да наемете дори малко пространство , но за предпочитане в центъра на града. Освен това ще ви трябват няколко компютъра, офис оборудване и опитен персонал. Трябва да разберете, че успехът ви ще зависи от техния професионализъм.

 

Как да отворите логистична компания: бизнес план

Не бива обаче веднага да се втурвате в басейна с глава. Преди да започнете да инвестирате в този бизнес, не забравяйте да изчислите всички рискове. Оценете възможностите си и изчислете очакваната печалба. Не забравяйте да имате бизнес план. Благодарение на него винаги можете да разберете какво вече сте направили и какво все още трябва да направите.

 

Първото нещо, което трябва да направите при разработването на бизнес план, е да изготвите резюме на вашия проект, където целите му се анализират. След това трябва да опишете компанията. В същото време се използват статистически данни за точките на продажба, които изискват ефективно функциониране на цялата логистична структура. Освен това се определя цялата гама стоки, с които фирмата ще се занимава, нейният анализ на фона на текущия

Транспортният бизнес набира все по-голяма популярност, както сред потребителите, така и в бизнес средата. Търсенето на тези услуги непрекъснато нараства и във връзка с развитието на онлайн търговията транспортните компании имат много нови редовни клиенти . Да станеш собственик на транспортна компания не е най-лесното нещо, тъй като този вид дейност има висок праг за влизане и опит в спедиторските и логистични компании. Как да започнете транспортна компания от нулата за начинаещ?

 

Логистиката като бизнес има неоспорими предимства пред повечето други дейности. Транспортната компания не изисква лицензи, счита се за финансово стабилна и има по-малко рискове от фалит. В тази връзка в тази среда се разви доста силна конкуренция и новодошъл на този пазар ще се нуждае от компетентен подход и способност за бързо и ефективно вземане на решения.

 

Бизнес регистрация

Преди да отворите транспортна компания за превоз на стоки, трябва да уредите законовите формалности. Този вид бизнес изисква регистрация на юридическо лице или на индивидуален предприемач ( предприемаческа дейност без образуването на юридическо лице).

Отварянето на затворено акционерно дружество или акционерно дружество е обещаващ вариант, който ще даде възможност за сериозно разширяване. Но тези формуляри ви задължават да изготвите много сертификати и разрешителни. Неперсонифицираното юридическо лице ще поеме разходите за допълнително данъчно облагане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *