Menu Close

Как да съсзадете интериор в стил Loft във вашия дом?

В наши дни индустриалният интериорен дизайн е изключително предпочитан в световен мащаб. Той пресъздава спокоен и лесен външен вид в стил таванско помещение. С този пост ще ви споделим няколко съвета за това, как да дадете на дома си индустриален поглед, независимо къде живеете…

 

Какво е стил Loft?

Това е интериор с отворен план, като облицовката на таванското помещение благоприятства подхода на „съблечен гръб“. В интериорния дизайн намират място суровите и груби елементи на конструкцията на сградата.

Помислете за изложени тухлени зидарии и голи бетонни облицовки. Макар че най-често се наблюдава в градски тавански помещения и апартаменти с отворен план, този интериорен стил, може да се приложи към повечето домове с няколко добре обмислени щрихи.

 

Включете коконтрастна неутрална палитра

Черно-бялата хроматична цветова схема е класика, но ако е твърде радикална за вас, по-меките тонове като средно тъмни сиви и наситени сиви могат да работят също толкова добре, а нивото на контраста не е толкова високо.

 

Оцветете прозорците в черно

Боядисайте или декорирайте с тапети стените си бели или светло сиви и създайте усещане за архитектурна драма. Обикновено това е бърз, лесен и рентабилен начин да създадете усещане за силно въздействие и да направите вашето пространство да се чувства по-промишлено и подобно на истинско таванско помещение.

 

Създайте усещане за високи тавани

В идеалния случай вашето пространство ще има високи тавани, но ако няма, боядисайте таваните ви в бяло. Помислете за окачване на завеси с оптимална дължина, за да създадете визуална илюзия за повече височина.

 

Увеличете естествената светлина

Ако окачите завеси, не забравяйте да ги монтирате от двете страни на прозореца, а не пред него, за да не блокирате светлината, когато завесите са отворени.

 

Смесете мебели и обзавеждане от различни материали и периоди

Не се страхувайте да смесвате и сдвоявате неочаквани материали, форми и финиши. Просто се уверете, че палитрата ви остава сдържана, така че мебелите и обзавеждането все още да се чувстват хармонично, дори и да не са от едни и същи материали и епохи.

 

Интегрирайте по-индустриални елементи във вашия дом

Оставете открити тръбите, канализацията, тухлените стени и бетона. Това може да направите в хола, дневната и кухнята, но избягвайте този подход в спалните. Там трябва да създадете по-меко усещане.

 

Използвайте Statement осветление

Като се има предвид, че осветлението винаги е важна част от процеса на проектиране, изберете нещо по-скулптурно, което да добави визуален интерес към вашето пространство. Например във вашия домашен работен кът, може да интегрирате бюро и офис стол със Statement осветление. Осветлението е добре да гарантира, че можете да заглушите светлините за по-тъмна визия в стил таванско помещение.

 

Източик: https://motti.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *