Menu Close

Коледа в интериора: Как да постигнем изискана визия по празниците

Коледните детайли в интериора създават настроение и ни носят по-различна атмосфера
Средата на ноември е времето, в което усещането за коледните празници започва да нашепва за себе си. Може да ви се струва рано и още да не сте обзети от трескавата подготовка за тях, но ако целите да освежите интериора си, сега е идеалният момент да обмислите концепцията си.

Кои са подходящите комбинации от цветове

За да постигнете изискана визия, заложете на два или максимум три цвята в преобразяването на вашия интериорен дизайн. Бихте могли да съчетаете червено, бяло и зелено – това е една класическа комбинация. Може да се спрете само на бяло и зелено, или бяло и червено, а има вариант и да сте по-нетрадиционни, като изберете златисто и синьо, зелено и синьо.
Възможностите са многобройни, а какво ще решите зависи и от останалите тонове в помещенията.

Бялото като основа

Ако домът ви е обзаведен семпло и минималистично, а стените са бели, вие имате идеалният декор, за да сътворите зимната си приказка. Поставете украса около рамките на вратите, по прозорците, не пропускайте също лампите за осветление, както и трапезата. Внесете естествени материали, като шишарки, борови или елхови клонки, свещи, които да превръщат всяка вечеря в тържествен ритуал и повод за усмивки.
Алтернативи на коледно дърво.

Ако във вашия апартамент няма пространство за голямо коледно дърво или сте от домакините, които не искат да чистят иглички дълго след празниците, може да се ориентирате към алтернативни заместители. Има мини изкуствени дръвчета, с които ще постигнете същата цел. Няколко на брой цветни топки, лампички и изкуствен сняг ще го превърнат в истинско коледно произведение. Може да закупите и дърво в саксия, което ще разпръсква своя аромат в стаята, където е поставено.

По-сръчните от вас могат да съберат дървени пръчки, с които да оформят на стената декоративна елха. Тя също може да бъде украсена с брокат и бляскави играчки, но не прекалявайте с висящите елементи по нея.
Ако разполагате с клонки или много на брой топки, може да изработите венец, който да закачите на входната врата или да поставите централно на масата. Строги правила няма, но за да запазите баланса, не забравяйте да бъдете умерени и да следвате хармоничното съчетаване на цветовете.

Каквото и да ви хрумне, оставете фантазията ви да работи на воля. Включете в забавлението и малките членове на семейството. Помнете, че играта със светлината е основната идея, когато променяме домашния интериорен дизайн преди Коледа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *