Menu Close

Луксозен СПА дизайн за баня

Идеи и съвети за проектиране на спа баня

Не се страхувайте от големите прозорци в банята. Винаги можете да ги засенчите със завеси или щори, когато се налага. В същото време дневната светлина ще освети интериора и ще го направи ярък и просторен.

Добра идея е да поддържате частта на тоалетната и бидето скрита от релаксиращото пространство.

Интелигентен спа дизайн

На пръв поглед едно просторно помещение с големи прозорци може да не изглежда идеалното място за такава баня. Въпреки това, с малко въображение и внимателно планиране, оформлението на това помещение може да го превърне в изискана и функционална спа баня.

Когато банята е на приземен етаж, е възможно да се използва голяма вана със система за хидромасаж. Около голямата бвана може да подредите свещи, за да получите красива и романтична атмосфера. Душът със струя „водопад“ може да бъде скрит зад дървена стена или такава с обицовка от дървен гранитогрес. Добавянето на цветно осветление прави възможно създаването на различни настроения. Можете да направите интелигентно място за съхранение за аксесоари и да поддържате вашата баня уютна, подредена и спратната без никакви проблеми.

Местоположение на огледалата

Позиционирането на огледалото директно срещу прозореца позволява да се създаде в банята усещането за открито, светло и голямо пространство, тъй като огледалото отразява светлината, както и гледката отвън. Може да използвате пространството в някой от ъглите, за да обособите зоната, в която да инсталирате компактни тоалетна с биде. Отлична идея е да това място да бъде дискретно скрито.

Плочки за баня в стила на спа центъра

Може да използвате различни видове мозаечни плочки в зоната за къпане. Това е интересен фон за еклектично смесване с топлия вид на дървото. Поставете ивицата от мозаечни плочки и я комбинирайте с допълващи фризове, които да обикалят пространството около ваната. Използвйте ярки завеси или щори за покриване на големия прозорец, който пропуска светлината, позволявайки на дифузната светлина да „затопли“ визуално пространството.

Спа аксесоари за баня

На отсрещната стена на ваната, инсталирайте телевизор и стерео оборудване. Кой не мечтае за релаксираща вана под звуците на успокояваща музика?

Атмосфера в спа банята

При създаването на настроение, осветлението играе важна роля. Инвестирайте в енергоспестяваща светодиодна светлина, като я инсталирате на тавана над ваната. Тя дава по-мека светлина и ще създаде прекрасна атмосфера. Формата на осветлението може да копира контура на ваната. Друга добра идея е да добавите цветно осветление, инсталирано в пространството зад душа. Практичните стенни светлини тела, разположени в зоната на голямото огледало над умивалника, могат да ви дадат допълнителна светлина по време на рутинните ви ежедневни дейности, свързани с хигиената, тоалета, грима и прическата.

Добавете удобно кресло, на което да можете да си почивате, разположено до прозореца. Струва си да поставите допълнителен шкаф, етажерка или рафт, на който да подредите книги или списания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *