Menu Close

Мебели за баня в античен стил

Много собственици, които търсят обзавеждане за баня често се спират на ретро и винтидж стилистики, за да придадат на своята баня уникален и уютен интериор. Най-екстремният избор в тази категория са мебелите за баня, които приличат на изработени сякаш от майстори в античността или в късното средновековие. Това наистина създава усещане за аристократична среда, но има и тънкости, които трябва да се приложат, за да се получи адекватно съчетание в съвременната баня.

Малко отклонение за пояснение на античния стил. Самата стилистика имитира създаденото през 17 и 18 век за аристократичните покои в Европейските кралски семейства. Тогава се създава класическият стил, който се стреми да възроди античните модели в архитектурата, респективно те се отразяват и в мебелите, в декорациите, в интериора.

 

Как ще разпознаете мебелите в античен стил?

Този вид мебелировка за баня се отличава от всички съвременни практични решения. Те се открояват например със своята много силна финитура и контрастни зони с излагане на зърното от естествената дървесина.

Характерни за тях са детайлните форми, играта между правите и вдлъбнатите форми, повечето чекмеджета, красиво оформените дръжки, декоративните мотиви. Изключително характерно е умишленото захабяване на такъв вид мебели, освен ако те не са оригинални такива, които наистина идват от стари времена, те обаче са страшно скъпи и не можете да ги намерите в обикновените магазини за мебели за баня.

Мебелите за баня в античен стил са свободностоящи и са грациозни като присъствие в интериора. Тази лекота и естетика се поддържат от типични крачета издържани в класически стил.

Ако конкретната мебел е изработена за комбиниране с умивалник, обикновено тя е завършена с мраморен плот, който също е характерен за античния стил.

За разлика от всички други модели мебели за баня, мебелите в античен стил се отличават със своята виртуозност, детайлност при изработката. Тяхната цялостна визия се дължи на съчетанието от много малки и по-големи детайли, всеки от които носи страхотен естетически замисъл. Ако искате такова нещо в банята си, можете да разгледате какво предлага пазарът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *