Menu Close

Нови тенденции при гранитогреса

Трудно е постоянно да се следят тенденциите на пазара за обзавеждане с настилки и облицовки. Така е и в категорията с гранитогресните плочки, които са много силен тренд на пазара в последните 10 години. Затова в този текст ще разгледаме някои нови тенденции наблюдаващи се при избора на потребителите по света.

Това което прави впечатление е появата на хонинговани (загладени) гранитогресни плочки. Те са много по-усъвършенствани като гладкост на повърхността, от всички други видове керамични плочки, които познавате. Естествена повърхност на плочката е премахната, а новата супер загладена финитура не позволява отражение, няма и подутини и неравности.

Според експертите на пазара, гранитогресните плочки имитация на дърво ще продължат да са много устойчив тренд с години напред. Това е така просто защото хората харесват тази визия, тя създава повече уют, а и се ползват със здравината на гранитогресните плочки.

Нетрадиционните форми гранитогресни плочки са следващата нова тенденция, която се намеси на пазара. Рибени люспи, шеврон, метро стил, хексагон, декоративни пач плочки, всичко това е много желано от потребителите по-света защото създава една нова визуална линия в цялостния интериор.

При цветовете е много трудно да се намери нещо устойчиво. Една година имаме завръщане към бялото, друг път към черното, след това има бяло и черно, минаваме през неутрални цветове и така една въртележка през годините. Това което може да се отбележи в тази посока е, присъствието на сив гранитогрес, особено в избора за баня.

Технологиите също създадоха една нова тенденция при гранитогреса. Те направиха възможно присъствието на големи плочки за баня в интериора. Преди бе по-трудно да се правят такива плочки, защото големите форми бяха по-чупливи и нестабилни откъм трайност, но модерните технологии създадоха база, която произвежда страхотни модели в размер 60 на 120 см. 120 на 120 см. 90 на 90 и т.н.

Продължавайте да следите новото в обзавеждането с гранитогрес, за да сте готови когато сте пред инсталация в жилищна,  офис или индустриална среда.

Източник: https://granitogress.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *