Menu Close

Плочки за коридор – основни изисквания

Плочки за коридорПоради това, че коридорът не е мястото където прекарваме времето си вкъщи, често подценяваме неговото естетическо оформление. Обаче коридорът е естествено продължение на антрето, където посрещате гостите си. Обикновено коридорът е изходната или входната точка към много стаи, така че той е вашият естествен спътник в домашната динамика.

Ето защо когато избирате плочки за коридор е добре да спазвате няколко изисквания, които ще изведат коридора също толкова прекрасен както обзавеждането в останалите стаи.

Ключовите думи в оформянето на интериора са две: стил и практичност. Стилът е важен, защото коридорът винаги трябва да съпровожда човека сякаш без да се забелязва, но с усещане за финес и красота, която го заобикаля. Практичността се базира на здрави подови плочки за коридор, които са пригодени за ежедневен трафик, макар и ненатоварен.

Друго изискване е, да поставите стенни плочки за коридор, които да не се замърсяват лесно, тоест цветът им да служи като прикритие за самите петна или замърсяване. В този смисъл, финитурата на този вид плочки трябва да има определени качества; да се почиства лесно, да блести и да създава лукс усещане и да е трайна. Експертите препоръчват също така стенните плочки в коридора да бъдат калибровани, за да се създаде усещане за единност в пространството.

Друг важен фактор за самия коридор е инсталирането на подходящо осветление. Обикновено в коридора няма прилив на естествена светлина и трябва да се погрижите да имате много качествена домашна такава. Така ще осветите пространството и всеки път ще подчертавате качествата на самите плочки.

След като се погрижите за качеството на плочките, задължително трябва да се върнете на стила. Добре е да го избирате според това, което имате като интериорна насока. Ако облицовате коридора на вилата, можете да търсите теракотени по-топли цветове, ако обаче домът ви е в съвременен дизайн, можете да потърсите неутрални цветове, по-тежък градски стил. Ако домът ви е традиционен, винтидж дизайна на плочките, напълно ще пасне на това, което имате като даденост.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *