Menu Close

Бърза промяна на интериора с 3D тапети

 

Бързите ремонти не означават само пребоядисване на стените. Всъщност, полагането на нов слой латекс съвсем не е лесна и бърза процедура. Има един наистина прост и нискобюджетен вариант – самозалепващите 3D тапети. Те са вид довършителен материал, с който можете изцяло да трансформирате дадено помещение, без да използвате услугите на майстор или строителна бригада.

Приложение на платната с ефект „тухлена стена”

3D тапетите най-често имитират оголена от мазилка тухлена стена. Срещат се всякакви варианти – с ефект измазана тухла, както и такива, създаващи впечатление за занемарена олющена стена. И двете опции са изключително ефектни, но имат различно приложение в домашния интериор.

Тапетите се предлагат под формата на пана, които са с различни размери, но най-често един лист покрива малко повече от 1 кв.м. повърхност. Подходящи са за покриване не само на стени, но и на други архитектурни детайли – колони, арки и дори тавани. Понякога се използват за декориране на стари и неугледни мебели.

Използването на такова покритие е типично за стилове като минимализъм, хай-тек, таванско помещение, урбанизъм, прованс и дори модерна класика. Стилът Лофт, който е изключително популярен в последните години използва тухлената стена като свой основен атрибут. За да създадете който и да е от изброените стилове не са ви нужни много пари. Ремонтът с 3Д тапети отнема няколко часа, дори ако се прави от непрофесионалисти.

Тухлената декорация се използва не само за жилищни помещения. Самолепящите се тапети изглеждат добре в офиси, магазини, кафенета и други търговски помещения. Материалът придоби широка популярност поради лекотата на приложение и лесната поддръжка в периода на експлоатация.

Освен това тапетът е напълно водоустойчив и може да се използва за създаване на тематичен дизайн в помещения с температурни колебания и високи нива на влажност. Друго предимство на този довършителен декоративен продукт е достъпната му цена. За разлика от естествения камък и декоративните тухли, водоустойчивият материал е икономичен и достъпен за повече потребители.

Особености на материала

Паната 3D се изработват от XPE пяна с водоотблъскващо PVC покритие. Лепилото, нанесено върху задната страна, ви позволява да фиксирате безопасно плоскостите върху всяка гладка повърхност самостоятелно, без използването на специални инструменти. Не е необходимо да използвате дори ръкавици, докато трансформирате някоя от стаите в уютния си дом.

Тапетите със самозалепваща основа имат редица предимства. Те са:

  • Екологично чисти, не излъчват неприятна миризма;
  • Устойчиви на слънчева светлина и механични повреди;
  • Представени в асортимент от текстури и нюанси, имитация на различни естествени материали.

Можете да закупите необходимото ви количество пана изцяло онлайн, без да посещавате физически магазини и да организирате техния транспорт. Едно чудесно място във виртуалното пространство, където ще ви предложат много изгодна цена, е Tip.bg. Магазинът предлага разнообразие от декоративни принтове, подходящи за всеки стил и вид помещение.

Важно: При избора на тапети е важно да решите дали ще се комбинират с други покрития в интериора. Също така, преди да поръчате, трябва да изчислите колко материал е необходим. В зависимост от това коя стая се ремонтира, консултант на магазина би могъл да уточни дали тапетът е подходящ за използване при съществуващите условия. По правило това се отнася за кухнята, коридора и банята – помещения, където са възможни спадове на температурата и промени във влажността.