Menu Close

Вибрациите на различните музикални инструменти и тяхното лечебно въздействие върху човешкия организъм

Пиано

Пианото е един от най-популярните музикални инструменти. Той е струнен инструмент, оборудван с клавиатура. Клавишите са свързани с чукчета, които удрят струните при натиск върху клавишите. Струната започва да вибрира, издавайки звук. Този звук има следните свойства – успешно коригира работата на бъбреците и пикочния мехур, лекува щитовидната жлеза и хармонизира психиката.

Барабан

Барабанът се нарежда сред така наречените ударни музикални инструменти. Има много видове барабани, но всички имат общо свойство – звученето им възстановява ритъма на сърцето, лекува черния дроб, привежда в ред кръвоносната система.

Флейта

Флейтата е духов инструмент, който издава приятни силни звуци, които лекуват белите дробове и бронхите, както и оказват много благоприятен ефект върху кръвообращението.

Арфа

Още един чудесен музикален инструмент, подобен на пианото, но без клавишите, присъщи за него. Арфата е струнен инструмент, при който звуците се извличат чрез издърпване на струните, а не с удряне на чукче върху тях, както е характерно за рояла и пианото. Арфата е също много полезна за човешкия организъм, защото нейните звуци имат силата да хармонизират работата на сърцето. Тренира и пръстите.

Кларинет

Кларинетът е, подобно на флейтата, е духов инструмент. Но естеството на звуците му е различно. Характерно за кларинета е, че влияе добре върху кръвоносната система и върху черния дроб.

Виолончело

Виолончелото е, може да се каже, една огромна цигулка. Следователно ефектът му е огромен. Поради напълно различния размер на резонатора и различни струни, виолончелото също лекува сърцето и има благоприятен ефект върху бъбреците.

Има ли силата да лекува електронната музика?

Счита се, че електронната музика, произведена от компютър, не е магическа в това отношение. Сега е ясно защо – в края на краищата, когато свирите на истински инструмент (цигулка, флейта или орган), усещате вибрациите на тези инструменти. Когато се възпроизвежда запис, ние чуваме вибрации от компютъра през високоговорителите. Следователно синтезираната музика не притежава чак такъв силен лечебен ефект.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *