Menu Close

Грешки, които допускаме при проектирането на банята

При проектирането на банята понякога се случва да се допускат грешки, които лесно могат да бъдат избегнати, стига да знаем някои простички правила. Сега ще ви запознаем с две от грешките, срещани при планирането на една баня.

  1. Матова светлина

Няма да се уморим да ви напомняме колко е важно да разполагате с висококачествени и добре монтирани осветителни тела в пространството на банята. И ще бъде голям пропуск от ваша страна, ако не обърнете внимание на въпроса за инсталирането на лампи, близо до огледалото над мивката. В резултат на това една жена може да получи неестетични сенки по лицето при избора на грешен тон козметика, например. А и като цяло, ако прекарвате повече време в банята, подготвяйки се всяка сутрин преди да излезете.

Правилно е да използвате:

Огледало с вградено осветление, което ще осветява лицето ви леко и равномерно. Да, това е наистина отлично решение за една баня. Като допълнителна застраховка или алтернатива, можете да инсталирате и един чифт идентични лампи от двете страни на огледалото, на една и съща височина.

  1. Хартиени тапети

За конкретни помещения с висока влажност подобен способ за декориране на стената не е особено подходящ, още повече ако банята ви е малка. Хартията плюс лепилото бързо абсорбират влагата и не след дълго ще се разлепи.

Как да действате? Очевидно е:

Най-добрият материал за облицовка на стените на банята е теракота, и то монтиран при спазване на всички правила за монтаж. Тапетите също са вариант, но само ако са студоустойчиви, в случая винилови. Тях може да сложите в зоната около мивката, до вратата или близо до ваната. В долната част на стените все пак е по-добре да използвате плочки, мозайка, декоративни тухли или водоустойчиви панели, и най-вече в зоната около душа.

Източник: http://bania24.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *