Menu Close

Ето как да зонираме кухня Ирим с хол

Според строителните разпоредби няма да е възможно да се комбинира всекидневна с кухня, ако последната е оборудвана с газово оборудване – печка или фурна. Друг е въпросът, дали техниката се захранва от електричество. Няма много алтернативи в случай на носеща стена. Тук може да се организира само малък отвор и разбора се кухни по поръчка, които да отговорят на специфичните нужди на клиента.

Преди да извършите някакви строителни работи, трябва да изготвите проектна документация и да имате специално разрешение.

Методи за зониране

Единството на стиловете и дизайнерските техники не е предпоставка за комбиниран хол и кухня. Тук, става дума да се осигури преградата, между двете зони. Границата (дори символична) ще раздели стаята на семантични части.

Много пъти, най-често срещаният метод за зониране е барът. Такъв трябва да е изработен от същите материали като кухненския комплект, а също така да използва дърво, дървени панели, облицовъчен камък, пластмаса.

Друг популярен вариант за ограничаване на пространството е изграждането на остров. Неговата роля може да играе масата за хранене със столове или специален дизайн. Практичните домакини организират система за съхранение вътре, а на плота има място за импровизиран бар или бюфет.

Етажът на няколко нива е в състояние да подчертае желаната площ без използване на прегради и мебели. В същото време кухнята по поръчка може да бъде или повдигната (чудесна възможност за скриване на комуникациите от любопитни очи) или дълбока (много по-лесно е да се поддържа чиста).

За тези, които искат да ограничават площта на кухнята, преградите ще са най-доброто решение. Стилизираните врати от пластмаса или стъкло могат да се плъзгат на една страна или да се сглобяват като акордеон. Ако е необходимо, може лесно да изградите “бариера” и след това да я премахнете.

Декоративното завършване на отвора може да се превърне и във визуална линия между самите кухня и хол. Достатъчно е да изберете правилния материал и сянка, защото такъв трябва да контрастира с останалата част от интериора. Това, обаче не трябва да е решаващ детайл от декора.

И така при избора кухни по поръчка е много по-лесно. Там самите проектанти взема предвид не само размерите за вашата индивидуална кухня, но и напасват всичко според желанията.