Menu Close

Ето как да се борим срещу дървеници с народни средства

Съществуват редица начини за борба срещу дървеници с народни средства. Важното, за да се отървем от тези нападатели в апартаментите, които все по-скоро започват да се настаняват трайно, трябва да сме упорити.

Много е трудно да се отървете от тези малки паразити сами, а положителен ефект може да бъде постигнат само на ранен етап от настаняването им. Какво още трябва да знаете в борбата с упоритите насекоми, екипите на Превента ДДДД, дават някои насоки:

Преди 60 години беше по-лесно да се премахнат дървениците. Съвременните дървеници са придобили имунитет, срещу много народни инсектициди. Така, само човек, който има търпение, воля и методичност, може наистина е в състояние да изгони дървениците от окупираната им територия сам.

Народни “инсектициди” са:

Керосин;

Вряща вода;

Терпентин;

Замръзване при двадесет градуса и повече;

Оцет;

Трансформаторно масло;

Градинска четка;

Народни начини:

Прахосмукачка – ако имате достатъчно мощна прахосмукачка, можете да преминете дървениците като изсмучете от всички пукнатини и процепи. Прахосмукачката ще събира, както живите буболечки, така и ларвите от всички места, до които можете да стигнете. За съжаление, обаче във всички апартаменти има места, в които дори най-тесните и гъвкави дюзи на прахосмукачката не могат да преминат.

От изключително значение е да изперете всички дрехи и спално бельо, или още по-добре – да изварите. За живите буболечки температурите над шестдесет градуса са разрушителни, но за да се унищожат яйцата е необходима температура над деветдесет градуса.

Ако имате сушилня за дрехи, може да третирате с нея дрехи, спално бельо и други тъкани, заразени с дървеници. Така, този уред също използва високите температури.

Изолирани от кислород – през горещото лято може да премахнете дървениците от спалното бельо, като го оставите за няколко дни, затворени херметически, далеч от прозорци и врати, стоящи на директно слънце.

През зимните месеци, ефективен е метода на замразяването. Дървениците не оцеляват при ниски температури. Можете да изнесете замърсени предмети навън или да ги поставите във фризера за няколко дни.

Често срещани грешки

Дървениците могат да останат без храна дълго време и ако решите просто да напуснете дома си за известно време и след това да се върнете, тази мярка няма да бъде ефективна. Също така не се препоръчва да се купуват химически агенти от железарските магазини за борба с дървениците. Съвременните буболечки са придобили имунитет в резултат на мутации и много бързо свикват с отровите. Дори ако, след прилагането на тези средства буболечките изчезнат от апартамента, бъдете сигурни – това няма да е за дълго.

Не забравяйте, че изтезанията на самоотстраняващи се дървеници рядко са успешни и са ефективни само ако е заразено отделно място – фотьойл, стар диван и т.н. Ако, обаче е засегнат целият апартамент, по-добре е да потърсите помощ от специалисти. За пръскане на дървеници потърсете професионална фирма по ДДДД.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *