Menu Close

За уравновесяване на био баланса – пробиотик

Пробиотикът е биологично активно вещество, което е предназначено при нарушена естествена микрофлора да подобрява работата на стомашно-чревния тракт. В резултат от неговата употреба настъпва увеличаване количеството на полезните микроорганизми и потискане на патогенните бактерии, обитаващи червата, с което идеално уравновесяват био баланса.

Препаратите с активни биологични добавки се назначават при дисбактериоза, чревни заболявания, за пречистване на организма от токсини. В състава на пробиотика влизат живи полезни бактерии, необходими за нормалната работа на червата. Използва се като хранителна добавка и е предназначен за различни възрастови групи, включително и за кърмачета. Не предизвиква алергия и няма странични действия. Идеален продукт е както при диетичното хранене, така и при използването му като профилактика.

Пробиотикът действа за добрата работа на стомашно-чревния тракт и нарушената микрофлора след прием на антибиотик или дисбактериоза. Освен в млечните продукти, пробитиците в естествен вид присъстват и в киселото зеле. Като минус може да се отчете, че някои полезни бактерии загиват в стомаха под въздействието на стомашния сок и не всички достигат до червата. Те умират и при приемането на антимикробни лекарствени препарати и антибиотици. За това при сериозни усложнения те може да не са достатъчно за пълно възстановяване на организма.

Биологичният произход на пробиотика осигурява поддържането на естествената микрофлора на стомашно-чревния тракт. Състои се изключително от живи микроорганизми. Всеки един от тях е ефективен и възстановява работата на стомашно-чревния тракт. Помага за справяне със заболяването само на ранен стадий.

Проблемите, при които се назначава този биологичен препарат са най-различни. Намира приложение при имунна недостатъчност на организма, алергични реакции, вирусни инфекции, дисбактериоза, при лечение с антибиотици, бактериални инфекции, в гинекологията, различните видове хипатит и много други заболявания.

Много често пробиотик се комбинира с пребиотик за по-добър ефект. Тази комбинация, наречена синбиотик действа за по-бързо оздравяване и за това често се предписва на пациентите. Полезните микроорганизми започват бързо да се развиват, създава се благоприятна среда за тяхната жизнена дейност.

Курсът на лечение с този биологичен препарат се провежда с определена доза за всеки пациент и с определена продължителност, назначени от лекуващия лекар. Обикновено се назначава лечение до пълно изчезване на симптомите. Препоръчат се за вземане и с профилактична цел.

Източник: album.bg