Menu Close

Избор на дограма за Вашия дом

dograma-rehau-nemska
dograma-rehau-nemska

Монтирането на дограми във вашето помещение, без да има особено значени от какъв тип, със сигурност би променило изцяло начина ви на живот, имайки предвид условията, на които сте свикнали да живеете, благодарение на износените си и вечно духащи и пропускащи влага прозорци.

Поставянето на дограми от доказани фирми решава много бързо и лесно всички тези неприятни проблеми. Вие сами накрая ще се убедите в надеждността, ефективността и сигурността на дограмите. Като цяло, най-често задаваните въпроси от клиентите са по отношение на вида материал на самите дограми.
Най-общо, дограмите се делят на три основни вида: алуминиева дограма, пвц дограма и дървен дограма. Естествено, цените им са различни.

Каква е разликата между тях, как да избера подходящата за мен дограма?

Започвайки от дървената дограма трябва да се обърне внимание, че тя всъщност се дели на два основни типа, като единият е дограма от обикновена масивна дървесина, а другият- от многослойна дървесина. Разликата между обикновената масивна и многослойна дървесина се състои в това, че обикновената масивна дървесина се изработва от целите си елементи, като не се премахват дефектните участъци като деформирани слоеве, множество язви, чепове, чепаци и така нататък. Многослойната дограма е по-скъпо струващата от двете, тъй като при нея не се премахват дефектните елементи, за разлика от обикновената масивна дограма.

Добрите й звукоизолационни свойства я правят изключително популярна и предпочитана сред хората. Нещо повече, с термоизолационните си свойства, тя като че ли създава още повече уют и комфорт в помещението ви.

Единствено може да се приеме като недостатък необходимостта от поддръжка, която обикновено включва лакиране, боядисване или импрегниране.

Другите два вида дограми също изискват определена поддръжка, но много по-лесна от тази на дървената.
Пвц дограмата например изисква обикновена мека кърпа и сапун. И двата вида са изключително издръжливи, изборът на дограма за вашето помещение зависи единствено от вас и вашите разбирания за удобство и комфорт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *