Menu Close

Избор на професионални кафе машини

професионална кафемашина

Модерните професионални кафе машини се различават от домашните модели както по качество, така и по по-разнообразните функции. Разбира се, професионализмът на обслужващия персонал също е от значение, защото дори и най-скъпият модел няма да ви позволи да се насладите на прекрасния вкус и аромат, ако с него се борави непрофесионално. Но, в случай, че вече сте намерили опитен работник, време е да преминете към намирането на най-добрия модел сред съвременните професионални кафе машини.

Основни правила за избор на професионални кафе машини

  • Метален корпус – само устройство, изработено от специална метална сплав с топлоустойчиви качества, ще ви радва с дълъг експлоатационен живот. Също така, металният корпус запазва своя привлекателен външен вид за дълго време, независимо от интензивността на използване.
  • Държач – отдайте предпочитание на устройство от неръждаема стомана, практично е и устойчиво на износване.
  • Бойлер – той поддържа безпроблемната работа на професионалното оборудване, в същото време приготвя еспресо, кипва вода, разбива мляко и така нататък. Обемът се избира въз основа на броя посетители, които ще обслужвате.
  • Индикатори и сензори – основната им функция е да предпазват машината от прегряване и повреди.

Правилно подбраните професионални кафе машини за бизнес са обещаваща инвестиция, тъй като такова устройство ще работи дълго време без прекъсване, независимо от натоварването.

Видове професионални кафе машини

Една от класификациите на професионалните машини е видът на управлението:

Полуавтоматично или ръчно управление

Принципът на действие е следният – смлени зърна се зареждат в отделението, за да се приготви една порция. Такива модели най-често се купуват за домашна употреба, тъй като в кафене или кафене те не могат да издържат на интензивността, не са предназначени за голям поток от клиенти.

Автоматично управление

Такива устройства подготвят напитката сами, барманът само попълва необходимите компоненти, избира желания режим и натиска бутона за подготовка. В този случай той избира самостоятелно пропорциите на компонентите. Осигурена е функция за самопочистване, с чиято помощ се отстраняват отпадъците.

Ако търсите професионално барово оборудване може да разгледате офертите на този линк

Комбинирано управление

Такива кафе машини имат максимална функционалност, предлага се голям избор от рецепти. Например, можете да приготвите лунго, лате, макиато и много други, както и да направите напитка от няколко сорта зърна или напитка без кофеин. Производителността достига 600 чаши дневно. Недостатъкът на такива устройства е високата цена, разходите, разбира се, ще се изплатят, но това ще отнеме повече време.