Menu Close

Какви проблеми се решават с изработване на мебели по поръчка?

При обзавеждането на един дом трябва да се постига не само естетика, но и функционалност. Понякога се налага да вместим оптималния брой мебелни компоненти върху оскъдно пространство. С покупката на готов гардероб, скрин или легло могат да възникнат трудности, поради нестандартното оформление на помещението или заради цветовата схема, която предлагат производителите. Фирмите, предлагащи изработване на мебели по поръчка са единствената алтернатива в такива случаи.

Преимущества на поръчковото обзавеждане

С изработката на мебели по поръчка се постига ефективно използване на наличното пространство. Безспорен плюс е възможността да се оползотвори всеки ъгъл и всяко кътче на помещението и дома. Един прост пример – персонализираните системи за съхранение са много по-практични и просторни от своите аналози серийно производство.

Интериорните решения, съобразени с квадратурата и особеностите на стаята, имат куп предимства при обзавеждането на хол, спалня, кабинет.  Когато се прави изработване на мебели по поръчка не по стандартен модел, а по индивидуален проект, се постига персонализация във всеки аспект на обзавеждането.

В този случай се отдава огромно значение както на избора на материали, така и на цветовата схема. Прибягвайки до опцията за изработване на мебели по собствен проект, клиентът има възможност да се сдобие с уникална мебел, направена от правилния материал, както и в подходящия цвят. Това ни позволява да направим мебелите практични, атрактивни, многофункционални и възможно най-надеждни.

Практичните конструктивни елементи са оразмерени, за да съответстват точно на конфигурацията на помещението, където ще бъдат монтирани мебелите. Самостоящите и вградените елементи не се нуждаят от допълнително регулиране. Клиентът не трябва да се отървава от ненужните детайли, нито пък да намалява височината на гардероби и шкафове при по-нисък (нестандартен) таван.

Всеки компонент на корпусните мебели, изработени по поръчка, ще намери достойно приложение в съответствие с функционалното си предназначение. Освен това цените за производство на корпусна мебел по индивидуални проекти се различават леко от цената на стандартните продукти. Макар и по-скъпо, поръчковото обзавеждане е в пъти по-рентабилно.

Решението да се потърси фирма за изработване на поръчкова корпусна мебел има редица предимства:

  • Клиентът не трябва да се притеснява от факта, че нито един елемент на мебелировката няма да се побере в определеното за целта пространство;
  • Пълният набор от мебелни елементи ще бъде идеален за специфичните условия на експлоатация;
  • Богатата палитра от цветове и широка гама от текстури предоставят уникална възможност да се избере най-добрия вариант за даден интериор.

Изработката на мебелировка от корпусен тип за жилища и офиси означава, че крайният резултат ще отговаря на 100% на очакванията и изискванията на клиента. В същото време покупката на готови продукти, произведени на конвейр по стандартни размери, е често причина да се направят множество компромиси с интериора.

Мебелите, когато става въпрос за изработване по поръчка, се отличават с по-висока вместимост и по-добра функционалност. Шкафове и стелажи, направени по заявка на клиента често се използват като преграда при зониране на пространството. Това е изключително удобно за малки жилища тип студио, където е нужно да се разграничат жилищната и работната зона.

Става възможно да се отдели зоната за отдих от площта на импровизирания офис. В същото време няма усещане за стесняване или намаляване на пространството. Разделението по никакъв начин не засяга функционалността на мебелите.

Производството на корпусна мебел по индивидуален проект днес е търсена услуга във всички градове на страната и София не прави изключение. Не всеки производител обаче е готов да предложи на своите потенциални клиенти такава възможност. Затова намирането на опитен, коректен и добър производител се смята за невероятен късмет.