Menu Close

Какво да търсите при избора на сушилка за ръце?

Ако решите да си купите сушилка за ръце, тогава трябва внимателно да подходите към този въпрос според вашите очаквания и финансови инвестиции.

Начин за включване. По-ранните сушилки са снабдени с бутони за включване и изключване. Сега е трудно да се намерят такива модели, тъй като по-голямата част от сушилни са снабдени както с датчици за температурата, така и такива за движение на ръцете. Поради това, не е необходимо да се докосвате до самото устройство, което все пак се намира в банята, където може да има потенциално опасни микроорганизми, които произхождащи от тоалетната. Безконтактното превключване е удобно, хигиенично, и ви позволява да защитите самото устройство от кликането върху бутона. Заслужава да се отбележи единствения недостатък – способността да включите устройството при задвижване сензора за движещи се обекти. Преодолява се лесно с монтирането на сушилката за ръце на правилното място между тоалетната и мивката например.

Материал. Днес сушилките за ръце се изработват от неръждаема стомана, алуминий или пластмаса. Ако устройството е малко и за ползване у дома, често се ползва и пластмасов корпус. Метала е предимно за обществени места, защото е устойчив на вандализъм.

Мощност и ефективност. Както показва практиката, идеалното съотношение на нагревателен елемент към електрически мотор е 0.95 единици. Ако искате бърза сушилня то тогава мощността и трябва да е около 2400 вата.

Нивото на шума. Сушилките, оборудвани с електрическо задвижване, са шумни. Но всичко е в зависимост от мощността на устройството. Колкото по-активно работи двигателя, толкова повече шум се образува. Ако устройството е инсталирано в обществена тоалетни това няма значение. Когато избирате сушилка за банята в къщи, трябва да се ориентирате по табелките за наличието на тези елементи, които са отговорни за шума, както и за такива които абсорбират вибрации.

След като разгледахме всички възможности, сте наясно със собствените си нужди, можете да направите правилния избор.

Източник: http://banya-bg.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *