Menu Close

Какво представлява спалното бельо от поплин?

Днес на пазара можете да видите голямо разнообразие на продукти от поплин, включително и на спално бельо от него. Какво представлява поплин и за какво се използва? Предстои да разберем в следващите редове на тази статия.

 

Поплинът е материал, за който е използвано преплитане между по-груби нишки с по-тънки. За първи път започва да се произвежда във Франция.  Поради факта, че се използват по-твърди нишки в основата и по-гладки в края, двете части на плата са фино оребрени и затова са и гладки на допир.  За създаването му се използват синтетични влакна, вискоза, памук, коприна и други.

 

Поплин е мек и приятен на допир с благороден блясък. Тази тъкан е мека на допир и много тънка, но заради метода си на тъкане тя е и много здрава.  Този материал лесно се оцветява и запазва за дълго цвета и вида си.

 

Спалното бельо от поплин има следните качества: хигиена, еко чистота, натуралност, ниско ниво на смачкване, висока устойчивост на употреба и издръжливост.  Също така той запазва топлината и абсорбира влагата, както и запазва топлината на тялото и обмяната на въздух.  Ето защо този материал е чудесен за направата на спално бельо от най-високо качество.

 

Комплектите от поплин перфектно пазят оригиналните потребителски качества и не изискват специална грижа.  Разрешено е ръчно и машинално пране, като температурата не трябва да е по-висока от 40 градуса.  Не е препоръчително да се използват избелващи препарати. Можете да го слагате да се суши в подходяща за това машина, като няма да се наруши структурата.  Ако искате да го гладите, трябва да използвате умерена температура. Нито прекалено ниска, нито прекалено висока.

 

Бельото от поплин е хипоалергенно и отговаря на всички изисквания за чистота и хигиена. И накрая поради начина на изработка бельото е едно от евтините на пазара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *