Menu Close

Как да изберем най добрите дръжки за нашия дом

Не подценявайте важността на избора на обков за врати. В крайна сметка входната врата на стаята трябва да прави силно визуално впечатление. И това зависи не само от неговия дизайн и цвят, но и от вида, размера, материала и цвета на аксесоарите.

Изборът на дизайн на дръжката е пряко свързан с вида на интериора на апартамента. Лаконичните и елегантни модели на налягане са оптимални за повечето модерни стилове, особено за минимализъм и хай-тек. Но за класически и романтични интериори е по-добре да се даде предпочитание на въртящи се продукти, които изглеждат тържествени и елегантни.

Най-добрият вариант са метални изделия с висококачествено покритие, защитено от корозия и надраскване. Обикновено се предлагат в стандартните “сребърни” и “златни” версии, но ако желаете, можете да намерите и модели с бронз и други метали, матови и хромирани повърхности. За придаване на желания цвят се използва полимерно покритие. Екзотично под формата на закалено стъкло, разбира се, изглежда красиво, но тези модели са доста крехки.

Използването на новаци ще бъде трудно за малки деца. Това подобрява сигурността, но усложнява лекотата на използване.

На каква височина да се монтира дръжката, никъде не е ясно обяснено. Зад кулисите се монтира върху продукти от MDF и дърво на разстояние един метър от подовото покритие. Може да се снижи или повдигне малко, всичко зависи от вкуса на собственика на жилищното пространство.

Височината на монтажа на продукта се влияе от растежа на жителите. Както показва практиката, дръжката на разстояние 1 м е най-добрият вариант за възрастни и деца. При монтажа имайте предвид и нивото на дръжките на други врати. Продуктите трябва да са на една и съща височина.

Когато купувате аксесоари, обърнете специално внимание на суровините, от които са направени. Те трябва да бъдат избрани според цвета и модела на платното, както и стила на интериора.

Източник: Денонощни ключарски услуги