Menu Close

Как да изберем най-подходящите домашни чехли

Не се препоръчва да ходите боси дори у дома, тъй като стъпалото е напълно уязвимо. Чехлите за ползване у дома, освен че са удобни, осигуряват необходимата защита срещу предмети, които могат да повредят крака, като ъгли или крака на мебели и дори малки парченца остър материал.

Характеристики, които трябва да имате предвид

Първото нещо, на което трябва да се обърне внимание е качеството на обувката, тъй като тази, която не е добре проектирана, създава дискомфорт при стъпване върху нея.  Следващото нещо е да се види, че те имат широк край, тъй като това гарантира, че кракът е възможно най-удобен.

Малката височина е добра, така че отпечатъкът да е подходящ и да не причинява износване на ставите, така че ергономичните подметки с минимална височина от един сантиметър са по-добър вариант от много плоските подметки.

Естественият каучук е висококачествен материал за подметки, тъй като е устойчив, гъвкав и естествено устойчив на плъзгане, което освен че предлага голяма издръжливост, осигурява добро сцепление с обувката. Те са и добра алтернатива за паркет, тъй като подметките не оставят следи и най-вече са безшумни при ходене.

Гъбестите гумени подметки също осигуряват комфорт при ходене, но не се препоръчват за хора с физически увреждания, защото се деформират много от тежестта, когато ортопедите препоръчват твърдост в тези случаи. Най-добре е да изберете подметка, която е достатъчно текстурирана, за да не се плъзга, да е удобна за потребителя и да е издръжлива.

Покритията, които свързват подметката с горната част, трябва да се разглеждат внимателно, нещо, което гарантира издръжливост.  По принцип формата на обувката трябва да е съобразена с формата на крака, за да е напълно удобна. Дори и размерът да е правилен, има стъпала, които са по-широки от другите или с по-голямо стъпало. За да изберете правилния, има ръководства за размери на уебсайтовете на онлайн магазините.

От друга страна, най-удобното е че обувките се перат в пералнята, вместо да се налага да го правите на ръка. Материята трябва да е достатъчно здрава, за да не се деформира, а подметката да е достатъчно гъвкава, за да не повреди уреда.

Дизайните на пазара са наистина разнообразни. Има такива, които са отворени на петата и/или пръстите, и напълно затворени обувки, които осигуряват по-голяма опора. Освен това различните материи осигуряват достатъчно топлина или лекота , в зависимост от това дали търсите по-хладни или по-топли домашни обувки.

Основната цел, на която обувките трябва да отговарят, е да осигурят комфорт по отношение на възможно най-много фактори: протектор, изпотяване и дебелина на тъканта, формата на стелката и използваните материали.