Menu Close

Как да избирате обзавеждане за детска стая

Двойките, планиращи дете, трябва да помислят, за много неща около появата на детето, в това число и за самото обзавеждане за детска стая. Това не е прищявка, а необходимост. Родителите често забравят, че децата имат свои интереси и необходимост от лично пространство.

Малчуганите искат да имат свой собствен кът, където да създадат свой собствен свят. Средата, в която растат децата оказва значение, върху формирането на детската психика. Ето, защо и към въпроса за подреждане и обзавеждане за детска стая трябва да се подхожда винаги сериозно и отговорно.

Стаята на детето трябва да е лека и удобна!

Мебелите за детска стая трябва да са избрани специално за деца, а не само в миниатюрни размери. Добре е да се избират мебели с прости форми и от естествени материали. Мебелите за детска стая трябва да са трайни и едновременно с това красиви. Желателно е ъглите им да са заоблени, а не остри.

Отличен вариант са мебелите с трансформиращи елементи. Те заемат малко място, освобождават място за игри и са много практични.

Предвид факта, че децата са много подвижни и енергични, добра идея е да се организира спортен кът в детската стая.

Важно е, да не прекалявате с играчките!

Когато детската стая е затрупана с играчки, това вече, не прави интериора интересен. По този начин самото обзавеждане за детска стая престават да изпълняват функцията си и така всичко изглежда претрупано.

Детска стая и самите декорации

Друга добра практика е в стаята на детето да има огледало. Това, според психолозите, помага на подрастващите да идентифицират личността си: „Това съм аз!“

Най-добрият избор за подови настилки е килимът от естествена вълна. Последният трябва да бъде поставен в центъра на стаята.

По-добре е да избирате ярки тапети, изработени от естествени материали. Такива не е задължително да са скъпи. Изкуството на рисуване по стените е едно от любимите занимания от децата, така, че не си струва да жертвате скъпи тапети.

Добре е в детската стая да присъстват стайни цветя

Ако няма достатъчно място за детската стая, тогава е необходимо да отделите на детето си поне отделен ъгъл в общата стая. Последният трябва да е именно негов, а не на никой друг. В него детето ще може да играе без страх, че някой ще му се намеси. По този начин ще си има своето лично пространство.

Източник: www.maxmebel.eu