Menu Close

Как сами да си направите дървени пъзели?

Дървените пъзели винаги са били любими играчки на малки или големи.  Те са и чудесен оригинален подарък, който можете дори да изработите сами. В следващите редове ще ви покажем и през какви стъпки трябва да преминете, за да си направите свой дървен пъзел.

Направете очертание на частите, от които искате да бъде съставен пъзела. Може би ще се нуждаете повече от една скица и ги направете в реалния размер на пъзела. Бъдете търпеливи до постигането на желания резултат, тъй като при изрязването им няма връщане назад.

След като готови със скиците, очертайте контурите с черен маркер. Хубаво е той да бъде по-траен, за да можете да го проследявате по време на чертаенето и да ви бъде като ориентир.

При рязане обърнете обратно скицата и започнете. След като приключите, можете да почистите елемента и да нанесете спрей за запечатване на дървени материали. Такъв можете да откриете във всеки един магазин за занаяти. След като го нанесете, оставете елементите да изсъхнат.

След като са сухи, обърнете парчетата и очертайте дупки на нова плоскост, където да се поставят. Изрежете ги със специален трион. Ако никога не сте правили подобно нещо, то потърсете услугите на професионалист. След това, можете да започнете играта по подреждане на елементите.

Както виждате технологията не е сложна, но определено ви трябва време и пространство, за да си направите сами свой пъзел. Вместо това, можете да посетите магазина ни за детски играчки и да откриете желания модел дървен пъзел. Ако се затруднявате в избора, винаги можете да се обърнете за помощ и заедно да изберем подходящ за мъничето ви.  Можете и да вземете детето си и то само да си избере или пък да разгледате предложенията ни и да се свържете с нас по електронен път. При всички случаи няма да сгрешите, ако изберете дървен пъзел за любима играча на своето дете.