Menu Close

Кога и как да планирате извозване на стари мебели

Ремонтът на стари мебели често е трудна задача. Обикновено съществува привързаност към такива предмети и бихме искали те винаги да изглеждат по един и същи начин.

С течение на времето обаче такива мебели са много податливи на повреди. Какво трябва да направим, ако любимата ни дървена маса се повреди, гардеробът е износен и не си подхожда с интериора, както и други ситуации. В тази статия ще откриете различни съвети за актуализиране на дървените мебели. Запомнете обаче: ако старата мебел не е много ценна за вас, по-добре я предайте на професионалисти от фирма за извозване на стари мебели.

Отстраняване на замърсявания, восъчни петна и стари восъчни напластявания

Откъде идва восъкът върху вашите мебели? Може да идва например от свещ или може да се използва за лакиране. Ще го премахнете с ленено масло и спирт. Смесете ги в съотношение 1:4. Избършете навлажнената със сместа повърхност с памучна кърпа. Ако лакът не се отдели, може да използвате шкурка или фина четка.

Отстраняване на щети и драскотини. Ако мебелите ви имат няколко драскотини, може да ги покриете с боя за обувки. Цветът на пастата приблизително съвпада с цвета на дървото. Нанесете го, върху тъканта и започнете внимателно да полирате надрасканото място.

Места, изгорени от цигари

Те често се срещат върху мебели. Да се ​​отървете от такива зони е доста трудно, но възможно. Вземете остър нож и внимателно почистете овъгленото място. След това използвайте дървен пълнител. Може да го купите в специализирани магазини.

Какво да направите, ако дървото е нападнато от термити или други паразити?

Тук на помощ идват предлаганите на пазара продукти. Ако дървото не е изгнило, може да го консервирате с пълнители за дърво. За целта използвайте шпатула и изчакайте да изсъхне.

Малки вдлъбнатини. Ефективността на този метод е относителна. Това не работи при всички видове дърво и вдлъбнатини, но можете да опитате. Този метод включва обработка на дървесината с пара. За целта поставяме влажна кърпа върху вдлъбнатината и минаваме с върха на ютията, върху нея. Дървените влакна трябва да набъбнат и да се върнат в първоначалното си състояние.

За изхвърляне, извозване или изнасяне на стари мебели, не се колебайте да потърсите екипите на фирма kostovi.bg.