Menu Close

Кое памучно спално бельо е най-доброто?

Това което прави памучното спално бельо толкова добро е 100%-вия памук. Преди да купите такъв комплект се уверете, че няма никакви химически добавки и че е 100% чист памук. Независимо дали става дума за памучно спално бельо от далечна Индия или за египетски памук, отделете време да проучите информацията върху опаковката и да видите плата внимателно. Например, доброто бельо от истински египетски памук има плътност не по-малко от 160 нишки на квадратен сантиметър, преждата трябва да е от дълги памучни влакна и преди това добре вчесана. То има висока якост и устойчивост на износване и дълго запазва мекота. Вариант за вас е и спално бельо от египетски памук хасе, което има минимална плътност на тъканта 80 нишки на квадратен сантиметър, но стига и до 200 нишки.

Спалното бельо от оригинален египетски памук е признато навсякъде за едно от най-добрите в света, защото е меко и има изключително висока плътност на тъканта и дава много приятно усещане за контакт. Такова спално бельо държи малко хладно. В допълнение, спалното бельо от оригинален египетски памук е изработен от 100% фин вчесан египетски памук, отглеждан най-вече в делтата на Нил добит в последното десетилетие в подходящи условия и с необходимата грижа.

Можете да си купите естествено памучно бельо с плътност от 80 нишки на квадратен сантиметър, и също така ще бъде трайно, защото е направено от естествени влакна, и е сравнително меко и красиво. Цената на спалното бельо по принцип е висока, но можете да намерите и евтино спално бельо, изработено от 100% памук намалено примерно с до 40%. Обаче спалното бельо от 100% памук не е евтино, защото самия памук е скъп продукт и цената му може да бъде намалена, но в разумни граници.

В Египет, най-важният индустриален отрасъл е всъщност текстилната промишленост. Египет е важен доставчик на суров памук, памучни прежди, тъкани и продукти. Дълговлакнестият египетския памук, се счита за най-висококачественият в света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *