Menu Close

Начина да подготвите своя имот под наем за предстоящия ски сезон

Компания за управление и продажба на имоти в Пампорово

Зимата наближава, което означава, че ски сезонът е почти пред нас! Това е музика за вашите уши, ако се занимавате с управление на имоти под наем за ски или продажба на апартаменти в Пампорово.

Технически погледнато, ски сезонът започва едва в края на ноември, така че все още имате достатъчно време да подредите всичко. Ски сезонът продължава няколко последователни месеца, така че всичко е свързано с това да спечелите колкото можете повече пари през това време.

Преди да започнете да пускате гости в апартаментите / имотите, трябва да сте сигурни, че всичко е наред. Вижте по-долу няколко неща, които можете да направите, за да подготвите имотите под наем за предстоящия сезон.

  1. Подобрете Вашите удобства

Когато хората искат да направят уикенд / седмично ски пътуване, те често търсят възможно най-много удобства, които могат да намерят на мястото, където отсядат. В идеалния случай те не искат да излизат от планината или ски курорта и да им е уютно.

Поради тази причина е важно да инвестирате във възможно най-много удобства. Не забравяйте да вземете предвид неща като хидромасажна вана и подово отопление в апартамента.

Докато твърдите подови материали са желателни за наемателите, ходенето по студения под не би било добра идея. Трябва да накарате вашия имот да се чувства като място за убежище от снега и студа.

Също така помислете за неща като наличен паркинг, включително безплатно снегопочистване и защитена Wifi мрежа. Това може да ги изкуши да останат по-дълго и да работят от вашия имот, което води до повече пари за  вас.

Поставете се на мястото на вашите гости. Как можете да направите своя апартамент / имот по-привлекателен за наемателите? Искате ли да привлечете големи групи или малко семейство?

Не забравяйте да накарате гостите си да се почувстват като у дома си, като ги посрещнете с неща като книги за четене, филми за гледане, горещ шоколад/чай за стопляне и т.н.

  1. Наемете компания за управление на имоти

Една от най-важните части на притежаването на имот под наем на ски е управлението на клиентите, които наемат от вас. Ако дори един гост има лошо преживяване, това може да намали приходите, които получавате за остатъка от ски сезона.

Поради тази причина може би ще искате да наемете компания за управление на имоти . Те имат опита и ноу-хау да помогнат на вас, вашия имот и вашите клиенти.

Компанията за управление на имоти може да ви помогне да поддържате имота си в идеална форма, като предлага проверки на дома след всеки посетител и поддържа качеството на имота.

Те също така ще предложат страхотни удобства за посрещане на гостите ви, ще ви дадат възможност да наемате жилища за кратко време и могат да помогнат на гостите ви да научат повече за Пампорово.

Независимо дали гостите ви имат проблем с Wifi или имат няколко въпроса какво да правят в Пампорово, вашият мениджър на имота ще се погрижи за това. Това ви позволява да бъдете по-малко ангажирани  и да предоставите на гостите си възможно най-доброто обслужване.

Не забравяйте да попитате управляващата компания за вашия наем. Как смятат, че можете да се възползвате от това? Какво му липсва? Как тяхната услуга може да ви помогне да успеете?

  1. Докоснете, където е необходимо

Ясно е, че извън сезона е най-доброто време за извършване на необходимите корекции на вашия имот. Въпреки това, ако забележите някои неща точно преди сезона, най-добре е да ги поправите, преди да го дадете под наем. Ако не го направите, това може да повлияе негативно на отзивите ви.

Дори и да не виждате очевидни нужди, не забравяйте да намерите няколко ергономични начина да коригирате нещата.

Можете да опитате да нанесете нова боя, да смените хардуера, да внесете повече сезонен домашен декор или да преминете към LED осветление в цялата къща.

Само няколко фини щрихи ще накарат гостите ви да се почувстват така, сякаш влизат в чисто нова къща.

  1. Подгответе се за снежни бури, касае и занимаващите с продажба на апартаменти в Пампорово

За съжаление винаги има потенциал за снежна буря по време на ски сезона. Когато това се случи, искате да сте сигурни, че гостите ви имат всичко, от което се нуждаят.

Уверете се, че вашият имот отговаря на всички нужди за изолация и автономност. Искате да сте сигурни, че сте изолирали тръбите си, за да ги предпазите от замръзване, и  винаги съхранявайте комплект за спешни случаи, до който да имат достъп.

Отделете време да се свържете с местните служители в района на вашия имот, за да видите какво препоръчват да съхранявате в комплекта за спешни случаи. Освен това създайте лист с местни номера, които вашите гости трябва да знаят в случай на спешност.

  1. Подгответе щателен график; отново е препоръчително и за продаващите апартаменти в Пампорово, не само за тези, които ги поддържат

Наемането на компания за управление на имоти ще ви освободи от част от този стрес, но като собственик на имота трябва да останете възможно най-ангажирани.

Преди да започне ски сезонът, не забравяйте да създадете организиран календар, за да следите дейността във вашия имот.

Това ще ви позволи да запишете кога гостите са отседнали, когато можете да планирате часове/дни за почистване и кога бихте могли да използвате имота за себе си.

Винаги ще има неща за преодоляване. Но старателният график ви помага да останете на върха на всичко това.

Сега, след като видяхте всички различни начини да подготвите вашия имот за ски под наем за сезона, време е да се захванете за работа!