Menu Close

Облекло – мода, стил и още нещо

Облеклото, днес никой не се замисля какво крие тази дума. Тази фраза бе произнесена от велика жена и даде най-точното определение за това, което означават модата и стила в обществото. Точно така, модата засяга всичко – дрехата, с която хората си почиват, дреха за хобита, взаимоотношения, среща и дори политика. Е, всеки от нас мисли ежедневно как да се облича и какво да носи, да не говорим за това, коя чанта да купуваме отново и с какво тя ще си подхожда. Облеклото се появи на модните подиуми в цялата цветова палитра, но е необходимо да говорим за връщане на червената рокля, която се превърна в тенденция пролет-лято колекции, както и стилна дреха, която се възвръща в ярки цветове.

Също така се отбелязват отпечатъците, които с всяка изминала година стават все повече. Сега добър гардероб е този, в който има печат, за предпочитане с “птичи” мотиви. Така че може спокойно да пазарувате и да надстроите гардероба си, като се придържате към израза на Мерлин Монро: “Парите не са щастие, ако не са превърнати в покупки”. Жената е доволна, когато може да си позволи нова дреха представена от модни дизайнери. Наличието на триизмерни неща, просторни панталони, дълги якета – всичко това е много важно за жените със значителни предимства. Често стилът и модата диктуват елегантно широко облекло.

Сега в полза работят и изящната небрежност в дрехите и прическите. Подобен стил може да видите тук: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/дамски-блузи-с-голо-рамо.

Под “стил” се приема и роклята напомняща халат. Характерно е, че обемното облекло като цяло се вписва във всички модели. В крайна сметка, както каза Коко Шанел: “Модата е подобна на архитектурата. Тя е въпрос на пропорции” и в този стил лесно могат да бъдат променени и просто уважавани. Като цяло, тя е много демократична, въпреки че в нея невинаги на пиедестал са сатен и тафта, всеки сезон има своите други брилянтни тъкани, заместители с “метално покритие”, с шарки, с печат, райета или точки.

Етническият стил е представен от ярки, големи модели тъкани, напомнящи топлото оранжево слънце на Африка и златните пясъци на пустинята на този континент. Този стил е подходящ за слаби брюнетки. И, разбира се, класиката, тази вечна мода за жените, които знаят какво искат от живота. Тя е активно представена. Тук отново се наблюдават аксесоари от кожа на влечуги – обувки, чанти.

А тук: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/148-спални-конфигурации, да видите нещо различно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *