Menu Close

Как да съхраним обувките в домашни условия

Как да пазим обувките
Как да пазим обувките
Как да пазим обувките

Безспорен факт е, че обувките са част от живота на всяка жена и за да се удължи максимално техният живот, трябва да знаем как точно да ги поддържаме. За съжаление не голяма част от дамите по света разполагат с цели стаи, служещи за гардероби за официални обувки, както известната Кари Брадшоу, например. Поради тази причина трябва сами да вземем в ръцете си грижите за тях, за да можем да им се радваме колкото се може повече. На първо място се чувстваме длъжни да ви предупредим, че най-грешното нещо, което може да направите със сигурност, е просто да си хвърлите в шкафа за следващата година.
Независимо дали и колко сте ги носили досега, въпреки това е важно да ги почистите добре, преди да започнете каквото и да било. Ако имате ботуши от естествена кожа, например, в никакъв случай не ги мийте под мивката или в пералнята, защото кожата напълно ще се съсипе. Ако нямате възможност за професионално почистване, и мокри кърпички биха свършили добра работа. Също толкова важно е след това да се уверите, че те са абсолютно сухи, тъй като ако останат влажни, рискувате да се сдобиете с доста неприятна миризма следващият път, когато ги обуете. Тяхната поддръжка спрямо вида и цвета следва да бъде чрез течна, крем, суха или спрей боя, като добра добавка са също и импрегниращите препарати, които се предлагат в почти всички магазини. Що се отнася до любимите ни спортни обувки, които ни помагат да оформяме телата си, то те са страхотен развъдник на бактерии, така че може да използвате ароматизиращи и антибактериални стелки, а когато вече не са ви нужни, задължително ги измийте обстойно.
За най-подходящо място за прибиране на ненужните за сезона обувки се смята, че трябва да бъде е сравнително тъмно и изолирано от светлина и влажност помещение, за да могат те да се запазят в същата си форма и догодина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *