Menu Close

Предимства и свойства на фототапетите в интериора

Съвременните фототапети нямат нищо общо с декоративните покрития, използвани през изминалото десетилетие. Благодарение на висококачествените материали и новите производствени методи, продуктите, продавани днес, могат да се похвалят с подобрени свойства. Те притежават издръжливост, износоустойчивост и водоустойчивост. Самото използване на такъв декоративен акцент не е отживелица. Напротив, фототапетът се възроди за нов живот.

Какви нови характеристики придобиха фототапетите?

Освен, че са по-здрави и устойчиви на механично и химично въздействие, съвременните фототапети предлагат също по-удобна поддръжка. Без проблем можете да почистите цялата повърхност с влажна кърпа, без да се притеснявате от повреждане на хартиената основа. Освен това, новият клас изделия имат покритие, което ги защитава от слънчевата светлина, като по този начин цветовете на изображението се запазват по-дълго.

В допълнение към всичко казано до тук, използването на фототапет в интериора има още няколко преимущества:

  • Колоритните изображения оптически разширяват наличното пространство;
  • С тяхна помощ можете да постигнете съвършенство в изграждането на определен стил в съответното помещение;
  • Фототапетът доставя допълнителна естетическа наслада.

Фото тапетите вече предлагат и огромен избор от стилове чрез разнообразието при изображенията. Класическите морски и планински пейзажи са допълнени от градски панорамни гледки, фотографии, имитиращи прозорци и врати, както и абстрактни картини с 3Dефект. Към настоящия момент е трудно да изберем не само картината, но и стила, подходящ за съответното пространство.

Приложение на фототапетите в интериора на различните стаи

Изборът на изображението на фототапета обикновено зависи няколко фактора: предназначение на стаята, стилът, който доминира в нея и ефектът, който искаме да постигнем с картината. Например за спалнята е логично да потърсим изображение, което създава спокойна атмосфера и условия за пълноценен сън и почивка.

В спалнята място имат красивите пейзажи и арт фотографиите на екзотични цветя, но не и твърде ярките абстракции в пастелни тонове. Стилът Абстракция е много модерен клас сред съвременните стенни декорации. Почитателите на абстрактното изображение ще намерят разнообразие от тапети в каталога на утвърдени магазини като онлайн магазин Дегрец.

Съвсем различна специфика имат художествените акценти за хола. В това помещение би било удачно да използваме ярки и пищни цветни пана. Доста популярен избор са изображенията на природа и урбанистичните пейзажи тип нощен мегаполис. Тези фототапети се срещат както в пълноцветен, така и в черно-бял вариант. Арт декорацията в черно бяло е съвместима с модерния интериор.

Декорирането на стени в кухни и трапезарии с красиви изображения съвсем не е тема табу. При наличие на такава възможност, изобщо не бива да се страхувате да експериментирате. Тапети с изображения на зърна кафе, композиции от екзотични плодове и натюрморти не само ще създадат страхотно настроение, но и ще възбудят апетита. Такъв фототапет ще се комбинира отлично с модерни и креативни дизайнерски решения при обзавеждането.

Малко по-сложна е ситуацията с детската стая. Огромният избор от фото тапети за детска стая може да обърка и смути всеки родител. Можете да изберете изображение според интересите на детето, но имайте предвид, че децата растат бързо и това, което са харесвали вчера, днес вече не предизвиква никакви емоции.

Ето защо е важно да избирате неутрални фототапети, които няма да доскучаят бързо, но и ще изглеждат стилно на стената в детската. Това могат да бъдат изображения с природа, абстрактни рисунки или дори страхотен сюжет от любим анимационен филм. Самият асортимент в каталога на Дегрец ще ви насочи към правилния избор.