Menu Close

Предимства на лесно сгъваемите леки колички

Бебешка количка

Boby baby marketМалки, компактни, удобни и изключително леки тези колички са идеалният продукт, ако искате да отидете за уикенд в планината или на морето с вашето дете. Ето какви са предимствата на летните бебешки колички и как да изберете най-подходящата за вас.

Какво е олекотена количка?

Повечето стандартни детски колички тежат 15 кг, докато теглото на суперлеките колички в нашия списък варира от 5,4 кг до 7,6 кг.

Ако е достатъчно лека, за да се носи удобно с една ръка, тя се счита за лека количка – казва Ела Хеншоу от службата за търговия на дребно с бебета и малки деца Buggy Baby. “Те се различават от традиционните колички, тъй като ежедневният модел обикновено е по-обемист, по-тежък, има по-големи колела и аксесоари като поставки за закуски, торбички за пазаруване и поставки за чаши”, допълва тя.

Предимства на леките колички

ВЛятна количка AXEL - ESPIRO 2020 17ъпреки че по-обемните колички обикновено са с по-здрава конструкция и често се предлагат с допълнителни възможности за съхранение и регулиране на седалката, леките колички имат редица предимства за заетите родители.

Лесно поставяне: ако някога сте се борили с неудобна количка и извиващо се малко дете до чакащо такси в дъжда, ще разберете колко важна може да бъде бързината на поставяне на количката. Лесното сглобяване (познато като сгъване с една ръка) печели!

Съхранение: постоянно се спъвате в чудовищни колички в коридора? Ако преминете към количка, която може лесно да се сгъва и прибира, ще освободите място у дома и в движение.

Придвижване в града: както подсказва името, леките колички са много по-леки и по-лесни за маневриране в града. Те помагат на родителите да се грижат за детето и да управляват количката едновременно, например когато се налага да носят и двете нагоре по стълбите – казва Ела.

Пътуване: често летящ, пътуващ с автобус или пътуващ за един ден? “Ако имате количка, която се сгъва достатъчно малка, за да се побере в багажника на колата или в горното отделение, ще си спестите часове на борба”, казва Ела.

Цена: Системите за пътуване включват всичко, от което може да се нуждаете, за да се придвижвате с вашето малко дете, но те често са на определена цена. Ако разполагате с ограничен бюджет, леката количка често е икономически изгоден вариант за новите родители.

Помощ при избора на лека количка

За да ви помогнем в избора на идеалната лека количка, по-долу сме подбрали нашите фаворити. Но си струва да имате предвид и следните съвети:

Бебешка количка 2в1 BUENO - BABY DESIGN 107Всички детски колички трябва да отговарят на изискванията на британския стандарт за тестване на безопасността, така че да сте сигурни, че бебето ви ще бъде в сигурни ръце. Но ако не сте сигурни, “потърсете надеждна, висококачествена марка”, казва Ела.

На колко години е вашето малко дете? Вземете предвид възрастта на детето и дали е необходим кош за новородено, както и опциите за наклон или завъртане с лице към родителя – предлага Ела, тъй като не всички колички в нашия списък имат тези функции.

Планирате ли да се движите с количката извън пътя? ‘Обърнете внимание на размера на колелата, тъй като повечето леки колички са по-подходящи за тротоари’.

Помислете за основната функция на количката си. “Ако тя е предназначена за почивка, това ще бъде различно за ежедневна употреба.

Струва ли си да инвестирате в комплект? Повечето леки детски колички не се предлагат стандартно с дъждобран, но често можете да закупите аксесоари като добавки или като част от пакет.

Помислете дали ще вземете количката си на борда на самолет. Ако е така, потърсете колички, одобрени за кабината, за да имате количката си веднага след като слезете от самолета.