Menu Close

Преместването на тоалетната от щранг на друго място:

Вариант 1 прместване на 10-20 см

Тук оборудването се премества на малка дистанция, която не надвишава 10-20 см. Първо демонтираме уреда. Ако устройството е било захванато с цимент или лепило при демонтажа ще трябва да се внимава. Една грешна стъпка – и тоалетната се пуква. Ако планирате да инсталирате нова тоалетна със старата може да не сте предпазлив. За манипулацията, можете да използвате тясно длето или силна отвертка. Внимателно разклащайте тоалетната. Първо, внимателно чукане под нея в различни места с длетото. Операцията се повтаря дотогава, докато устройството започва да се люлее и след това повдигате тоалетната. Внимателно дайте самото устройство на друг, и извадете връзката с канализационните от оста и. Водопроводчици предупреждават, че ако устройството е заседнало и не ще да се извади, не трябва да теглите силно. Необходимо е внимателно да се разклаща устройството, а след това да се изтегли. Ако тоалетната е свързана с канализацията с гумен ръкав се отстранява много по-лесно. За да се махне, ще трябва да развиете винтовете, които придържат устройството. След това то се изважда много по-лесно.

Започваме подготовката за монтаж на устройството на ново място. Най добре е старите елементи да ги подмените с нови за да нямате никакви проблеми.

За да се свържете гнездото на тоалетната с това на канализацията ще ви трябва и набръчкана тръба. Независимо от поставените вече гумени уплътнения в двата края ви трябва и силиконов уплътнител за двойна сигурност а също така и специални крепежни елементи. Присъствието на пластмасови шайби върху тях са необходими. Поставете набръчканата тръба в тоалетната. Пробийте дупки. Ако се работите с плочки, използвайте свредло с малко по-голям диаметър и първо проверете плочката. Почистете връзката с канализационните тръби и тази с тоалетната и ги подсушете. Нанесете силикон на гофрирането. Инсталирайте уреда на място, поставете скобите в подготвените дупки, и леко ги затегнете. След като устройството престане да се клати престанете да затягате. Останалата цепка между пода и основата замазваме с разтвор. По този начин ние създаваме допълнителна подкрепа. Другата част от тръбата с гънките с уплътнителя я поставете в гнездото на канализацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *