Menu Close

Разликата между спалното бельо от естествена коприна и това от изкуствена коприна

Ако някога сте докосвали спално бельо от естествена коприна винаги ще бъдете в състояние да го отличите от това от изкуствена коприна, тъй като то е изключително приятно на допир – нежно и меко. Естествената коприна  бързо се затопля, за разлика от изкуствената. Ако се опитате да разкъсате изкуствената коприна, това няма да ви затрудни. Тя е особено крехка в мокро състояние. Истинският коприна обаче е много силна, и ако съумеете да я скъсате, получените парчета ще бъдат с гладки ръбове, поради силата на всяка отделна нишка. Бельото от изкуствена коприна изглежда идеално като дебелина, тъй като те се произвеждат от специална технология от горещо изтеглен целулозен разтвор през малки дупки.

Ето защо тъканта на едно такова спално бельо, при по-внимателно вглеждане, изглежда перфектно. Докато спалното бельо от естествена коприна винаги има малки неточности в структурата на нишките. От това несъвършенство естествената коприна блести в различни цветове на светлината. Изкуствената коприна свети в изцяло монотонен блясък. Ако подпалите няколко нишки от естествена коприна, тя ще мирише на изгорял рог, или косъм. Тази миризма се дължи на химическия състав на копринени протеини. След горене коприната става черна и твърда и се втрива в дланта. Изкуствената коприна е направен от целулоза, така че ако я запалите ще усетите миризмата на хартия а след изгаряне остава брашнеста пепел.

Също така, трябва да се отбележи, че цената на спално бельо от коприна, е  висока, а стойността на изкуствената коприна е съизмерими с тази на спалното бельо от памук и сатен. Бельото от изкуствена коприна, разбира се, отстъпва спрямо природните лечебни свойства на естествената коприна, но като цяло характеристиките му се конкурират с памучните и сатенени комплекти. Суровината използвана за спалното бельо от изкуствената коприна е растителен произход (целулоза), така че не може да се нарече синтетична.

Ако не можете да купите бельо за вашето легло от коприна, тогава обърнете внимание на такова от изкуствена коприна. Само внимавайте с него и спазвайте точните инструкции за грижа, защото както споменахме то по-лесно се къса от истинската коприна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *