Menu Close

Цветът на спалнята подсказва за характера ни

Спални легла

Интериорът винаги е отражения на нашите предпочитания и типични черти на личността

Разбираемо е, че жизнерадостните хора обичат свежите и ярки цветове, докато по-умерените залагат на базови и семпли нюанси. Това са класически определения, но те не са абсолютна закономерност, защото повечето личности са многопластови и съчетават в себе си редица характеристики.

Спалното помещение обаче е израз на нашия най-вътрешен копнеж за спокойствие и усамотение. Тук стените могат да говорят и да подскажат много, и не само те, а също и цялото обзавеждане, формата на избраните спални легла, подредбата и други основни детайли при интериорния дизайн.

Снежно бяла спалня

Предпочитан цвят от хората, които търсят мигновено пренасяне в страната на приказните сънища. Те нямат търпение да се отпуснат след натовареното си ежедневие. В бялата си спалня те намират своето убежище от враждебния свят навън.

Бежови тонове

Ако сте от собствениците на жилища, които сте разположили своите спални в средата на стаята, вие се стремите към баланс. Съвсем очаквано ще търсите вариант да го постигнете и чрез тоновете на боята, текстила и мебелите. Бежовото не е толкова скучно и безлично, то е за онези, които са взискателни към всеки елемент.

Розово съвършенство

За много дами с този цвят се изчерпва всичко и той може да присъства навсякъде – не само в облеклото им, но и в интериора. Ако изборът му не ви се струва прекален, значи сте от тях, а ако и партньорът до вас няма нищо против него, значи вие сте на безгрижна вълна и сте социални типове. С вас винаги е весело и сте предпочитана компания за приятелите си.

Синя спалня

Откровените и наивни като деца хора залагат на синьото в спалнята. Те нямат колебания и директно се насочват към него, когато решат да създадат своето кътче за почивка.

Жълтият цвят

Точни и ранобудни – така могат да се опишат онези личности, които имат жълта спалня. Те нямат нужда от часовник, за да посрещнат изгрева на деня, продуктивни са много още от ранни зори и са особено организирани.

Червеното

Рядко ще зърнете толкова доминираща и изявена гама в спалнята, но тя съвсем не е изключение. Страстните и властни натури я намират за напълно приемлива, колкото и за други тя да е табу.

Може би тя би била подходяща и за тези, които са по-дискретни и имат нужда от повече енергия, стига да я допуснат като вариант за себе си. Червеното зарежда, стимулира активността и инициативността, повишава устойчивостта ни към предизвикателствата на деня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *