Menu Close

4 опасни комбинации при почистване, които никога да не прилагате

Чистене на домове и офиси

Почистването е един от основните ангажименти за всяка една домакиня. Колкото и странно да звучи, то домът обикновено се явява като огледало на същността на дамите. Ако сте решил ида поканите човек, на който искате да направите наистина добро впечатление, то от вас се изисква преди това да сте се погрижили за чистотата в дома си. Точно сега е моментът да запретнете високо ръкави и да помислите от къде да започнете, така че всяко едно помещение да изглежда невероятно чисто и да ухае приятно.

В редовете по-долу ще ви дадем конкретни насоки и съвети, относно това как да не процедирате, ако не желаете да се натъкнете на истински неприятни последици. Ще споделим с вас 4 опасни комбинации при почистване, които никога не бива да прилагате. Надяваме се това да ви бъде полезен ориентир и в бъдеще да действате доста по-организирано, отколкото до сега.

Преди обаче да продължим напред, то ще споменем, че днес по-голямата част от дамите изпитват наистина сериозно затруднение при цялостното почистване на своите домове. Обикновено това се дължи на липсата им на свободно време и множеството ангажименти, с които са се захванали. Ако считате, че вие сте една от тях и поради редицата служебни задачи, които очакват да бъдат отметнати, то вие пренебрегвате осигуряването на безопасна среда за живот на вас и цялото ви семейство, то нашият съвет е да се свържете със специализирана фирма за почистване.

Знаем, че откриването на подходящите професионалисти може да се окаже трудоемка задача и затова нашият съвет е да посетите pochistvane2000.com. Гарантираме ви, че на това място ще попаднете на истински професионалисти, които са в състояние за броени часове да превърнат домовете ви в изрядно чисти, подредени и ухаещи на свежест.

Какви комбинации не бива да прилагаме по време на почистване

Всеки от нас е наясно с това, че днес на пазара се предлагат изключително качествени почистващи препарати, спомагащи това да дезинфекцираме всяко едно кътче така, както подобава. Комбинацията на някой от тях обаче може да се окаже токсична и затова е добре да бъдем внимателни.

В редовете по-долу ще ви посочим 4 основни комбинации, които не бива да правите. Надяваме се, че това ще ви предпази от проблеми с дихателните пътища и множество други неприятни последици. Ето какви са те:

  • Водороден пероксид + оцет;

Тези два препарат биха могли да се използват последователно, но не и в комбинация. Ако все пак сте решил ида ги комбинирате, то трябва да знаете, че комбинацията между тях ражда пероцентна киселина, която би могла да навреди, както на кожата и гърлото, така и на лигавицата и очите.

  • Почистващ препарат + дренажния препарат за отпушване на канали;

При всяка една запушена мивка или канал, домакините се изкушават да излеят какви ли не препарати, с цел сбогуването с проблема. Ние обаче ви съветваме да бъдете внимателни и да действате предпазливо. Не забравяйте, че комбинирането на няколко неподходящи препарата би могло да доведе до експлозия.

  • Белина + амоняк;

Тази комбинация е в състояние да причини дихателни проблеми, както и изгаряне на гърлото, затова нашият съвет е да не правите подобни експерименти.

  • Белина + спирт;

При една такава комбинация сте на път да увредите белите дробове, кожата, бъбреците. Това е в резултат на освободения хлороформ.

Основната цел на днешната статия е да ви върнем в зоната ви на комфорт и да ви накараме отново да се чувствате удовлетворени и пълноценни от добре свършената работа. Надяваме се, че сме успели да постигнем своята цел!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *