Menu Close

4 признака, че имате здрава сгъваема маса

Мебели за градината

Сгъваемите маси са универсално обичани градински мебели, тъй като са лесни за пренасяне, лесни за складиране и винаги могат да бъдат добавени към вече налична трапеза.

Но ако искате да разполагате с наистина най-трайната и здрава сгъваема маса, вие трябва да следите за тези четири признака или след или преди покупка.

1. Да е без механизъм за сгъване

Ако една сгъваема маса има вграден емханизъм за сгъване, то това е потенциална слаба точка, която може да се провали преди всичко останало. Сложните механизми за сгъване разчитат на прецизна изработка, за да могат да функционират правилно при всяка употреба.

Ако разполагате с продукт, които не е толкова сложен, то най-вероятно разполагате с нещо, което е здраво.

2. По-просто е по-здраво

По-елементарните и базови принципи на действие и механизация, макар и ограничени в някои отношение, са значително по-здрави. В механиката има един много важен принцип – елементарното е здраво.

Това е така, тъй като има по-малко неща, които могат да се объркат при простите механизми. Търсете сгъваема маса, която е базира върху този принцип и ще разполагате с нещо, което е наистина трайно.

3. Да е направена от подсилена пластмаса

Подсилената пластмаса е вид материал, които е базиран върху основата на обикновената пластмаса, но е подсилен от фибростъкло.

Това превръща една мека пластмаса в значително по-твърдо, но и гъвкава, което отлично за създаването не само на маси за градина, но и за ръчни акумулаторни инструменти.

Много производители на инструменти на батерия избират да използват именно инжекционните пластмаси с подсилване от фибростъкло.

Ако вашата маса е направена от подобен вид материал, то тогава знаете, че тя може да понесе огромен натиск без дори да покаже следи от умора.

Всичко това има значение не само за трайността на масата при нормална употреба, но има значение и за вашето спокойствие, когато товарите масата повече.

4. Краката ѝ да са направени от здрави материал

Краката на една сгъваема маса са единствената част, която докосва земята. Това означава, че те трябва хем да пасва по някакъв начин в самата маса, хем да са от лек материал.

Да, в сайтове като TeMax.bg можете да намерите всякакви сгъваеми маси за градината или колата си, но това, което трябва да търсите е продукт направен от здрави материали.

Повечето сгъваеми маси са направен от кухи, валцовани тръби, които са с доста тънка стена. Тези тръби се боядисват в избран от компанията-производител цвят, след което се запечатват в рамката – това е добър избор.