Menu Close

5 начина от DVOROVE.COM да преосмислите озеленяването на двор за лошо време

Майката природа може да навреди на земята на всеки по всяко време. Това правило важи, особено с драстично променящия се климат. Бедствия като суши, наводнения, бури, проливни дъждове и екстремни метеорологични условия се процеждат и много често мястото, което сме оставили в края на есента сега е запустял терен с куп боклуци.

Как да процедираме и какво да сторим, вижте сега, какви насоки ни дадоха екипите на DVOROVE.COM.

Фирми за почистване на дворове

Повишаващите се температури причиняват по-дълги сезони на замръзване и по-агресивни плевели, което дава на вредителите повече време за размножаване.

Много хора се борят с дворовете, които губят своята привлекателност и функционалност поради неканени елементи и лошо време. Продължителното лошо време, съчетано с лоша поддръжка, може да върне озеленяването ви с години назад. Собствениците на жилища търсят иновативни начини да променят озеленяването, за да се подготвят за метеорологичните условия в конкретния район. И тук на помощ идват услугите на фирми за почистване на дворове.

Ако смятате, че е време да преосмислите озеленяването си, за да го предпазите от лошо време, вижте тези идеи, преди да започнете. Следвайте тези съвети за минимална поддръжка. С тях и помощта на момчетата от dvorove.com ще може да преодолеете непостоянното време и да се насладите на качествено време с любимите си хора във вашия двор.

Озеленяване и грижа за тревата, за да поддържате градината буйна и спретната

Съвет №1 – Подбирайте растителни видове интелигентно

Пейзажи и градини със здравословно разнообразие от растителни видове често по-добре устояват на болести, вредители и продължително лошо време. Районите, които изпитват суша, обикновено са по-склонни да страдат от по-бавен растеж на растенията. Това влияе, върху структурата на растението, което го прави по-податливи на болести.

Лошото време може да унищожи цели коренови системи и да причини хаос на вашата градина или двор. Експертите препоръчват да се инвестира в устойчиви на суша и местни растения, които са издръжливи и могат да поддържат местната дива природа. Можете също така да мулчирате земята, за да защитите почвата и да й позволите да процъфтява.

Съвет № 2 – Грижа и поддръжка на тревата

Ако планирате да добавите малко зеленина към земята си, може да сте избрали копка, тъй като това е прост и лесен начин да постигнете красива морава. Някои копки обаче имат плитки корени и изискват много работа. Някои експерти препоръчват премахване на копката и избор на почвено покритие.

Няма да се налага да косите често и ще се възползвате от почвената покривка, която задържа въглерода в почвата. Почвеното покритие е чудесен начин да се предотвратят инвазивни видове и ерозия и да се направи района устойчив на суша. По-важното е, че подхранва отново почвата, така че няма да е необходимо да я наторявате толкова често.

Съвет № 3 – Добавете дренажи към озеленяването

Растения, които изискват повече вода, могат да се използват в дъждовни води. Това ще стане по-лесно ако направите такъв тип сондаж и от там капково напояване. След обилни валежи ще усетите ползата и разликата от това собственоръчно да пренасяте водата. Дъждовните градини са полезни за филтриране на оттичащата се дъждовна вода, преди да навлезе във водните пътища, облекчавайки проблемите, свързани с дренажа и наводненията, както и презареждайки запасите от подпочвена вода. Дъждовните градини не само подобряват красотата на дворовете, но също така са чудесни местообитания и източници на храна за дивата природа. Те са щадящи опрашителите и насърчават биоразнообразието. Ако имате дъждовна градина, улуците и водосточните тръби помагат за насочване на водата към бидона с дъждовната вода за градина. Водата се събира в градината, след което бавно се просмуква през специална почвена смес, която абсорбира и филтрира замърсителите. Ако живеете във влажен район или някъде, където има обилни валежи, може да се възползвате от дъждовна градина.

Бонус информация: Противно на общоприетото схващане, дъждовните градини не привличат комари, ако се дренират правилно. Растения, изискващи различна степен на влажност, могат да виреят в дъждовни градини.

Съвет № 4 – Добавете камък към озеленяването си

Каменни пътеки, подпорни стени, пътеки, стъпала, богато украсени скални стени и много други опции са налични за блокиране на вятъра и намаляване на оттичането на дъжд. Качествената каменна зидария помага за подобряване на функционалността и красотата на външните пространства, като същевременно дава добър тласък на стойността на имота.

Каменните занаяти могат да са едновременно привлекателни и функционални.

Съвет № 5 – Наемете професионални озеленители

Преди да започнете проект за озеленяване, потърсете съвет от професионален озеленител.

Когато си партнирате с нас с експерти, никога няма да се налага да се притеснявате за безопасността, качеството или завършеността на вашия проект, независимо от размера на двор и целите, които сте си поставили.

Чувствайте се свободни да се свържете с фирма за почистване на дворове т този адрес: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor, за да научите как може да са ви от полза попитайте ги за персонализирани оферти; работа по персонализирани алеи и вътрешни дворове; както и за други проекти за подобряване на дома на достъпни цени