Menu Close

5 причини да използвате чаршафи с ластик за леглата вкъщи

Долни чаршафи

Не всеки разполага с чаршафи с ластик у дома. А има няколко причини, поради които този вид спално бельо е особено полезен и може да внесе по-голяма лекота в домакинските задължения, свързани с подготовката за сън.

Тук ще получите 5 причини, поради които да се замислите дали чаршафът с ластик не се оказва наистина добра идея и съответно да прецените дали не е добре да имате на разположение такива у дома си.

Чаршафът с ластик запазва качествата на матрака по-дълго

Може би досега сте си мислили, че те са алтернатива на обикновените долни чаршафи, които се подпъхват около (и/или под) матрака. Много хора обаче ги използват за малко по-различна цел – за по-добра защита на матрака. Матракът е един от най-скъпите спални елементи (ако не и най-скъпият) и не се поддържа особено лесно.

За неговото почистване ще са ви необходими специални пособия и малко повече внимание и усилие. Почистването в дълбочина е почти невъзможно, без да се повлияе отрицателно върху някои качества на матрака. Протекторите за матрак обаче не са най-убедителното решение, тъй като лесно се изместват и повлияват на безупречния завършек на спалното бельо върху леглото.

Затова много хора използват именно чаршафи с ластик, за да предпазят матрака от телесни течности, пот, себум и други замърсявания. Така той ще се запази чист за много по-дълго време и няма да се наложи да го търкате често, за да запазите безупречния му вид и качества. Поради тази причина в много домакинства се използва двоен подход – поставяне на чаршаф с ластик върху матрака, а върху него – подпъхване на обикновен долен чаршаф.

Искате да си осигурите именно тази допълнителна протекция? Чаршафи с ластик от качествени материи и на много изгодни цени може да намерите на PoPijami.bg

Постигане на перфектна гладкост с чаршафи за ластик

Едва ли ще можете да получите безупречно гладко легло с такава лекота по друг начин. Чаршафът с ластик е идеален за хората, които обичат да поддържат спалнята си (а и целия си дом) спретната и изискана.

Използването на чаршаф с ластик ще ви спести време

Благодарение на специалното набиране по краищата на чаршафа, ще можете да облечете матрака с него много по-бързо. Това определено ще ви спести време в подготовката на леглото. Самото му сваляне от матрака и изпращането му в пералнята също ще ви отнеме по-малко време

Чаршафите с ластик са изключително лесни за поставяне

Това предимство върви ръка за ръка със спестеното време. Няколко бързи движения и чаршафът вече е на мястото си.

Чаршафът с ластик пасва идеално на леглото

Когато използвате чаршаф с ластик с правилния размер, той ще пасне перфектно на матрака и ще стои върху него, докато не решите, че е време да го смените. Благодарение на специфичния ластичен набор по краищата на чаршафа, няма да се събудите посред нощ с размачкан чаршаф увит в краката ви. Търсите всички тези предимства? В PoPijami.bg има специална селекция на чаршафи с ластик за спални, легла и детски креватчета, която може да разгледате.