Menu Close

5 вида пъзели, които детето ви ще хареса

Евтини пъзели за възрастни

Помните ли, когато вие бяхте деца колко много харесвахте пъзели? Припомнете си постоянното чакане на това родителите ви да поднесат поредния пъзел, който да е следващото предизвикателство, оформящо характера ви.

Кои са тези пъзели?

Е, ако си спомняте всичко това, то за вас едва ли ще е изненада, че в момента вашето дете очаква същото от вас. Какво чакате?

Действайте! Посетете сайта на Malchugani.com и направете уникален подарък на своето дете, като му подарите щастие и едновременно с това ще спомогнете за неговото развитие.

Съществува схващането, че някои пъзели са особено любими на децата. Да разберем повече за това е възможно само ако дадем възможност самите деца да изкажат мнение по въпроса.

Вид #1: 3D-пъзели

Това е един по-съвременен модел. Тук детето ви няма задачата да нареди едно море от малки, ситни елементи в добре изглеждащо изображение.

Тук вашият малчуган ще има за цел да подреди някакъв обект като комбинира частите така, че те да се захванат стабилно. Ако подарите на детето си подобен модел, то вие му дадете възможност да усвои и пространствено усещане за структурите около него.

Вид #2: Мек пъзел

Образователно, голямо и цветно. Какво повече би могло да бъде нужно на едно дете, за да се влюби в новия си подарък?

Меките пъзели представляват елементи, които са с размерите на една човешка педя. Някои модели съдържат букви и числа, така че децата ви да могат да учат съответно азбуката или броенето до определено число.

Забележително за този модел е това, че след като го нареди, детето може да стъпва, ляга и играе върху пъзела. Той може да служи и за стайна декорация на пода, например.

Вид #3: Музикални пъзели

Най-често този вид е купуван от родителите за най-малките деца. Моделът е с изключително образователна насоченост.

Пример за такъв вид е пъзел с животни. Когато детето постави животното на правилното място, тогава се издава съответстващият животински звук.

Така детето може да научи не само животински звуци. Тематики на пъзелите може да е изучаването на различни езици, произнасянето на първите думи, които то да научи чрез нареждане и слушане. 

Вид #4: Магнитен пъзел

Това е малко по-различен метод за нареждане, който в началото може да озадачи децата. Няма страшно, защото те са във възраст, в която привикването към нещо ново и непознато досега се случва неусетно бързо.

Закрепването на различните части по съответните места се случва чрез силата на магнита и това прави развалянето на пъзела по-трудно. По този начин детето може да се похвали на приятелите си с новия пъзел и това, че е успяло да го нареди бързо и безпроблемно.

Вид #5: Големите цветни пъзели

Последно място в подредбата, но не последно по значимост, това са огромните пъзели с много цветове. Обещаваме ви, че тези пъзели са висш пилотаж и те биха могли да затруднят дори и родителите.

Този вид пъзели ще развие не само ловкостта, с която децата подреждат, но и съобразителността и чувството за някаква подредба и последователност. Онлайн магазинът Malchugani.com може да се похвали с пъзели с много елементи, които могат да се подредят от цялото семейство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *