Menu Close

Съвети за избор на кутия за бижута

Кутия за бижута

Има много причини да изберете кутия за бижута. Може да искате място за съхранение или може би искате стилен предмет, който и да побере всичките ви огърлици. Ако не сте сигурни, прочетете нашите съвети за избор на кутия за бижута. Ще се радвате, че сте го направили!

Организиране на колиета в кутия за бижута

Организирането на вашите бижута може да бъде труден процес. Колиетата се предлагат в много форми, размери и цветове и могат лесно да се заплитат. За да направите вашата кутия за бижута по-организирана, помислете за закупуване на органайзер с няколко нива или отделения. Органайзер за чекмеджета с кадифено дъно е идеален, тъй като това помага да се предотврати разместването на колиетата ви в чекмеджето. Друга възможност е да закупите органайзер за чекмеджета, който има няколко нива и регулируеми отделения.

Инвестирането в органайзер за колие е най-добрият начин да защитите бижутата си. Докато традиционната кутия за бижута е най-практичният и класически начин за съхранение на бижута, чекмеджето е удобен и привлекателен вариант. Много кутии за бижута имат меки вградени отделения за защита на деликатните колиета. Вместо да съхранявате колиетата си в кутия за бижута, инвестирайте в органайзер за чекмеджета.

Можете също така да закупите стенен органайзер за бижута. Това ще ви спести много място в гардероба ви и можете да го монтирате точно до скрина си. Освен това ще запази горната част на скрина ви чиста. Тези органайзери могат да поберат до 200 бижута, плюс други малки предмети като шалове, клъчове и парфюми. Органайзерът се доставя с пръчки и рафтове за лесен достъп до предметите, които искате да съхранявате.

Избор на подплата без мъх

Изборът на подплата без мъх за вашата кутия за бижута е от съществено значение, ако искате да запазите скъпоценните си предмети в безопасност. Подплатата трябва да е мека, но не прекалено мека. Най-често срещаните материали включват памук, лен и кадифе. Визията на изкуствена кожа също е популярна. Въпреки че кутията за бижута може да изглежда като добър вариант, меката подплата без власинки може да предотврати надраскване на вашите бижута.

Преди да купите кутия за бижута, опипайте подплатата, за да се уверите, че ще защити вашите бижута. Ако е твърде мека, скъпоценните ви бижута могат да бъдат надраскани. Можете също да използвате ролка за мъх, за да почистите подплатата. Изборът на безмъхеста подплата за кутията за бижута е от съществено значение, ако планирате да съхранявате ценни бижута за дълго време.

Освен че предпазва вашите бижута от надраскване, кутията за бижута без мъх ще ги направи да изглеждат като нови постоянно. Можете да намерите много различни подплати без мъх в различни цветове и дизайни. Ако не сте сигурни какво точно ви трябва, опитайте няколко, за да видите кое работи най-добре за вашите нужди.

Избор на стилен дизайн

Изборът на дизайн е ключов фактор, когато става въпрос за закупуване на кутия за бижута. Въпреки че избраният от вас стил е важен аспект от цялостната естетика на кутията, материалите, използвани за нейното създаване, са също толкова важни. Металните кутии може да изглеждат много привлекателни, но не са идеални за всички колекции. Металните кутии могат да ръждясват или корозират металните бижута. Затова изберете кутия от неръждаем материал, за да защитите бижутата си.

Външният дизайн на вашата кутия за бижута е по-малко важен от нейната сигурност, но също така, вероятно ще искате нещо красиво, което да краси тоалетката ви. За ваше щастие, кутиите за бижута се предлагат в огромно разнообразие от форми и цветове, за да изберете най-доброто за себе си.