Menu Close

Как да проверите пералня, преди да я купите

Kak da proverite peralnya, predi da ya kupite

Купуването на пералня втора ръка винаги е риск. Възможно е да се извърши пълна диагностика на машината само след инсталиране й и свързването към електричество.

Невъзможно е да направите това в търговския обект и доставчикът няма да чака, докато приключите всички свързвания. Нека да видим как да проверим машината, преди да я купим, без да я инсталираме.

Първото нещо, което трябва да направите, е да огледате пералната машина за вдлъбнатини, драскотини и други следи от механично въздействие. Те са първият признак на неправилен транспорт или падане по време на товаро-разтоварни дейности.

Помолете продавача да ви покаже подобен модел без дефекти. Ако такива недостатъци се проявят при доставката, можете да поискате подмяна на уреда. Такъв тип перални са перални с транспортни дефекти.

Изправност на уреда и гаранция

Без да нанасяте повреди по кутията, внимателно огледайте изцяло електроуреда. Бутоните трябва да се натискат лесно. С включено устройство проверете дисплея. Всички налични режими трябва да бъдат активирани на таблото с резултати. Ако не се открият недостатъци, помолете да видите инструкциите. ако нещо ви смути или притесни, най-добре да изберете друг модел пералня втора ръка.

След това проверете документацията.

Комплектът придружаващи документи включва наръчник с подробни инструкции за монтаж и експлоатация и гаранционна карта.

Не забравяйте да проверите попълването на формуляра от служителите на магазина по време на плащането. Проверете дали серийният номер е попълнен правилно. Попълненият талон трябва да бъде подпечатан от магазина с подпис на отговорното лице.

Наличието на грешки или несъответствие на информацията може да доведе до отказ от гаранционен ремонт в случай на повреда на най-евтини перални.

Транспортни болтове

След като организационният проблем бъде решен, проверете транспортните болтове. Скобите закрепват барабана на пералната машина и не могат да се демонтират, докато не бъдат инсталирани от купувача. Ако поне един болт липсва или не е затегнат правилно, не можете да закупите дадения уред.

Крачета

Всяка пералня има четири крака с контрагайки. Деформация и драскотини могат да се появят от механично напрежение по време на транспортиране и манипулиране. Ако забележите някакъв недостатък, изберете друга машина. Може да изберете по-евтина пералня, ако се притеснявате да платите повече за нещо, което вече е ползвано от някой друг.