Menu Close

Как се определя цената, когато наемаме автомобил за няколко дни

Рент а кар услуги

Когато поемем на път по работа или просто за да прекараме лятната си почивка, наемането на автомобил често пъти се оказва най-добрата възможна алтернатива пред нас.

Една от особеностите е, че цената е доста динамична и често се променя. Дори и ако често се случва да пътувате, цената на услугата пак може лесно да ви изненада (понякога приятно, а друг път – не чак толкова).

Макар че е един от най-предпочитаните начини за пътуване, когато сме на почивка или в командировка, много от нас нямат представа как се формира цената на услугата и дори как се отчитат дните, за които возилото е в нас (за да научите повече, разгледайте в SofiaRenaACar.bg).

Как се броят дните когато наемем автомобил

Агенциите за отдаване под наем в София и цяла България по правило използват 24-часов цикъл на фактуриране, с помощта на който определят срока, за който трябва  да ви таксуват за наетата кола.

Нека да предположим, че сте наели колата в 15 часа следобед в понеделник и сте я върнали преди 15 часа следобед във вторник. Това означава, че сте се побрали в рамките на един 24-часов цикъл и ще бъдете таксувани за един ден.

Освен това, в повечето агенции за отдаване на автомобили под наем се допуска и малък гратисен период. Така например ако по някаква причина върнете автомобила в 15 часа и 20 минути или в 15 часа и 30 минути, няма да се налага да плащате допълнително.

Има ли значение броя на шофьорите

Броят на шофьорите е от голямо значение, когато наемате автомобил, а мнозина дори не знаят за това Обикновено, сумата, която плащате на агенцията за даден автомобил и за определен срок, дава възможност на един шофьор да ползва превозното средство.

За да може колата да се управлява и от ваш спътник, обикновено трябва да се доплати допълнително. В случая, има и една добра новина и тя е, че сумата за втори шофьор е по-ниска от тази, която се плаща за първия.

Много хора не са наясно с това, но ако на пътя се случи злополука, застраховката ще покрие единствено щетите, които са причинени докато е бил зад волана шофьорът, който по договор е наел автомобила.