Menu Close

Климатик, който спестява?

Климатик, който спестява

Инверторните климатици значително пестят ресурси и средства.

Инверторът консумира точно толкова електроенергия, колкото е необходимо за стартиране и работа на системата. Например, ако използвате климатик 4 kW, консумацията му ще бъде 1 kW. При натоварване от 10 часа на ден през топлия сезон (приблизително 4-5 месеца) ще изразходвате около 1500 kWh. В същото време инверторът ще спести до 500 kWh. За да усетите разликата, просто умножете сметката си за ток по 500 и получете реални спестявания!

Какви са предимствата на инвертора за потребителя?

Намалена консумация на енергия

 1. Няма големи стартови токове (необходими за ускоряване на ротора на двигателя.)
 2. Не се губи енергия за изравняване на налягането в системата. (За да влезе в режим на работа, компресорът трябва да изпомпва до 50% от общия обем фреон от зоната на ниско налягане към зоната на високо налягане.)
 3. Няма излишък и загуба на студ. (Когато компресорът е изключен, налягането в две зони – високо и ниско налягане се изравнява чрез дроселиращо устройство, а генерираният потенциален студ се използва за други цели, охлаждане на външния въздух, компресорното отделение и др.

ИЗВОД: Поради липсата на преходни процеси, инверторният климатик спестява до 30% електроенергия.

 1. Инверторът работи на много ниска скорост на вентилатора на вътрешното тяло и двигателя на компресора, осигурявайки ниво на шум от 22 до 27 dBA.
 2. В корпуса на вътрешното тяло няма температурни разлики, няма топлинно разширение на материалите, което означава, че няма естествени деформации и пукнатини в корпуса

ИЗВОД: Инверторният климатик осигурява акустичен комфорт във вашия дом.

Висока надеждност

 1. По-малко стартирания на компресора (стартирането на компресора е придружено от повишено износване поради факта, че маслото в компресора се влива в картера и първите секунди работи без смазване).
 2. Оптимална мощност на работа (за разлика от традиционните, която през повечето време работи в максимален (не оптимален) режим, като изпитва максимално натоварване на кондензатора и изпарителя, максимални скорости на вентилатора, максимални температури на компресора и компресорното отделение).
 3. Защита на вашия дом и домакински уреди (поради мекия старт и липсата на големи стартови токове се намалява натоварването на мрежата и нагряването на проводниците на захранващата мрежа)

ИЗВОД: Инверторните климатици ще издържат по-дълго от традиционната сплит система.

Намалява риска от настинки!

 1. Няма температурна разлика (температурната разлика при използване на традиционен климатик е 3-7C, точността на поддържане на температурата от инвертора е 0.5C)

Инверторен климатик: без температурна разлика

ИЗВОД: Инверторният климатик е комфортен климат! Инверторът е изборът на грижовните родители!

Работа в широк температурен диапазон

 1. При промяна на скоростта на компресора се осигурява необходимото налягане (температура) на фреона в топлообменника, осигуряващо работата на инверторния климатик до -10 -15C.
 2. Компресорът на инверторния климатик не се изключва и винаги остава топъл, осигурявайки нормална температура и вискозитет на маслото при ниски температури.

ИЗВОД: Инверторен климатик може да се използва за отопление на стая извън сезона.