Menu Close

Кои базови масла са подходящи за направата на домашен скраб

Растителни масла

Базовите масла на практика представляват растителни масла, използвани за разреждане на силните етерични масла. Спрямо тях те имат омекотяващи силата им свойства, които помагат за намаляването на възможността за реакция на кожата към мощните етерични съставки в тяхното концентрирано състояние в етеричните масла.

Те могат да се използват и напълно самостоятелно, като предлагат на кожата страхотни предимства. Особено подходящи са за направата на хидратиращи и подхранващи кожата и скалпа средства. Освен това са идеални и за направата на домашен скраб за прочистване в дълбочина и премахване на мъртвите кожни частици. В следващите редове ще разберете кои са топ трите базови масла, които са идеални за създаването на домашен ексфолиант.

Какво базово масло да търсите

Независимо кой от по-долу предложените видове кариерни масла изберете, най-важното е да се спрете на такова с високо качество и добри попиващи способности.

Когато става въпрос за качество тук се има предвид избор на основно масло, което е с органичен произход и е изработено при щадяща екстракция. Най-добрият вариант е студено пресованото растително масло, тъй като този процес гарантира максималното запазване на естествената мощ на съставките. Предпочитаното качество може да откриете и онлайн на Pranarom.bg

Кои са трите базови масла, които са чудесни за приготвяне на скраб

Ако сте запознати със силата на растителните масла, едва ли ще се учудите, че кокосовото масло присъства и в тази класация.

Това всъщност е най-популярното кариерно масло за приготвянето на домашен скраб и ето кои са причините, стоящи зад този факт. То има натурални противогъбични и антибактериални свойства и се абсорбира умело от кожата.

Страхотните му подхранващи, омекотяващи и хидратиращи свойства в комбинация със сладникавия аромат, оставящ задълго следи по кожата го правят перфектната основа за приготвянето на най-различни домашни козметични средства и особено на скраб.

Второто базово масло, което е особено подходящо за смесване на домашно ексфолиращо средство е маслото от гроздови семки. Може би сте по-запознати с вкусовите му качества, тъй като то се използва и в кухнята, но трябва да знаете, че това специфично масло предлага и чудесни предимства за кожата.

Богато е на омега 6 мастни киселини (основно линоленова киселина) и природата го е натъпкала с подхранващия витамин Е, които съставки са чудесни за направата на нежен домашен скраб за лице.

Вторият подгласник в това бюти състезание е маслиновото масло. Още по-широко използвано в кухнята, това е едно от най-достъпните растителни олиа, които може да използвате за целта. Друго негово предимство е богатството му от антиоксиданти с анти-ейдж действие и съставки с хидратиращи свойства.

Тези и много други подходящи за направата на скраб базови масла като масло от бадем, жожоба и арганово масло в продукти с първокласно качество може да откриете на Pranarom.bg