Menu Close

Видове крепежни елементи за термопанели

Крепежни елементи за термопанели

Монтажът на термопанели изисква подходящи крепежни елементи. Винтовете, използвани за закрепване на термопанели, трябва да бъдат от специален тип, известен като SNS (r) Panel Fasteners. Тези винтове са самонарезни и използват резба hi/lo. По-долу са изброени някои различни видове крепежни елементи за термопанели. В допълнение към тези крепежни елементи, процесът на инсталиране на термопанела включва използването на винтове с плоска глава и термичен дистанционер.

Найлон 6.6

Найлон 6/6 е полиамид, съставен от два мономера, съдържащи шест въглеродни атома на хексаметилендиамин и адипинова киселина. Това е здрав, лек материал, използван в много видове инженерни приложения. Използва се за различни приложения за закрепване поради високата си якост и твърдост. Освен това е устойчив на топлина и е много устойчив на износване. Много части от термопанелите са направени от найлонови крепежни елементи.

За разлика от други материали, найлонът 6/6 е непроводим и има отлична устойчивост на удар. Неговият рейтинг UL 94 V-2 изисква определени тестови образци да горят в продължение на 60 секунди и пламтящи капки да останат непокътнати. Когато са изложени на открит пламък, крепежните елементи от найлон 6/6 се топят. Това ги прави идеални за термопанели и други приложения, изискващи изолация. За щастие има много предимства от използването на найлонови закопчалки.

Алуминий

При използване на алуминиеви крепежни елементи за термопанели трябва да се има предвид здравината и устойчивостта на корозия на метала. Когато използвате алуминий, опцията HRB 70 ще сведе до минимум намаляването на якостта в сравнение с крепежни елементи от неръждаема стомана. Покритието HRB 70 може да се използва върху крепежни елементи от повечето термично обработени алуминиеви сплави. Важно е да се отбележи, че кадмиевото покритие не е алтернатива на цинковата плоча. И двата вида покритие са ефективни за термопанели и са подходящи за повечето приложения.

За да използвате самозатягащи се крепежни елементи, трябва да имате достъп до двете страни на листа. Въпреки това, някои гайки 1/4′” / M6 могат да бъдат изтеглени с помощта на ударно-динамичен ключ.

Неръждаема стомана

Крепежните елементи от неръждаема стомана обикновено се определят за използване в строителни приложения поради тяхната устойчивост на корозия. Те обаче често се разбират погрешно по отношение на съвместимостта на материалите и ефективността им. Това е така, защото е трудно да се определи степента на крепеж от неръждаема стомана и една степен на определен материал може да не работи толкова добре в друго приложение. Ето малко информация, която ще ви помогне да направите правилния избор.

Когато обмисляте вида на крепежния елемент, който да използвате за вашата инсталация, трябва да имате предвид корозионната среда на панелите. Изложени ли са панелите на вода или други източници на влага? Имат ли защитно покритие? Ако е така, какъв тип покритие трябва да използвате? Препоръките за металните панели и крепежни елементи трябва да се спазват стриктно. Можете да получите конкретни препоръки от производителя на самите панели или крепежни елементи.

Самонарезни винтове с висока/ниска резба

В допълнение към техните приложения за термични панели, самонарезните винтове се използват и при производството на ламарина. Тези видове винтове често се използват в автомобилни и космически приложения и са помогнали за решаването на проблема с безопасното закрепване на тънък метал с винт. Самонарезните винтове могат да се използват за различни метални габарити и се предлагат в жълт, син, зелен, сребрист, меден и много ярки цветове.

Стомана клас 5

Когато инсталирате термопанели, трябва да изберете крепежни елементи от стомана клас 5. Те имат задълбочени познания за различните видове и приложения на термопанели и ще направят препоръки въз основа на вида и дебелината на използваната стомана. Тази статия ще обсъди различните видове крепежни елементи, както и приложенията, за които те са най-подходящи.

Типът крепеж, който избирате, е от решаващо значение за успеха на вашия проект. Изберете крепежни елементи, които са съвместими един с друг, тъй като те ще бъдат основен фактор за крайния вид на вашия панел. Например, използването на стомана клас 5 е идеално за монтиране на панели на покриви. Алуминият е по-малко желан материал за крепежни елементи поради своя окислителен потенциал. Освен това крепежните елементи от алуминий и титан са склонни към корозия.

Калодки

Ако обмисляте да монтирате термопанели, може би се чудите за различните видове калодки. Има много различни видове и тази статия ще ви преведе през всеки от различните видове и тяхната употреба. Надяваме се, че ще намерите информацията за полезна.

Калодка е специален вид планки, който се използва при монтажа на термопанели. Предимствата на този крепежен елемент пред други, например болтове и винтове, е, че контактната повърхност на натиск е много по-голяма, което гарантира повече устойчивост и здравина. Така, конструкцията е предпазена от силен вятър и всякакви други външни влияния. Обикновено, тези елементи се правят от стомана с уплътнение от EPDM. Цветните варианти са постигнати, чрез прахово боядисване.