Menu Close

Кой е най-добрият начин за премахване на окосмяването в интимната зона?

Кой е най-добрият начин за премахване на окосмяването в интимната зона

Обезкосмяването на интимната зона е сред личните грижи, които почти всички хора полагат за себе си. Тъй като тази зона от тялото е изключително деликатна, към това начинание трябва да се подхожда особено внимателно. В днешната статия ще разгледаме различните методи за обезкосмяване, техните предимства и недостатъци.

Бръснене

Независимо от причината да искате да премахнете интимното окосмяване, трябва да сте сигурни, че правите безопасен избор. Не искате да се нараните или да причините инфекция. Можете да следвате няколко прости съвета, за да поддържате кожата си здрава.

Първо, трябва да се бръснете по посока на растежа на косъма, за да сведете до минимум дразненето. Също така искате да сте сигурни, че използвате гел за бръснене, който помага на бръснача да се плъзга гладко по кожата ви. Това също ще помогне за предотвратяване на образуването на врастнали косми.

Предимството на бръсненето е, че е бързо и почти безплатно. Единственото, което ви е необходимо, е да си закупите качествена самобръсначка и гел/пяна за бръснене. Недостатъците обаче са повече. На първо място, резултатите не са трайни. Ако искате да поддържате гладка кожа, ще трябва да се бръснете всеки ден. Освен това, този метод изсушава и наранява кожата, а и е най-честата причина за образуване на врастнали косми.

Кой е най-добрият начин за премахване на окосмяването в интимната зона - бръснене

Кола маска

Кола маската премахва космите от горния слой на кожата, а освен това действа и като ексфолиант. Процесът също така осигурява дълготраен гладък резултат.

Въпреки това кола маската не е лишена от рискове. Кола маската може да причини дразнене на кожата и дори да доведе до врастнали косми. Не на последно място, кола маската определено е сред болезнените методи за обезкосмяване.

Кремове за депилация

Използването на кремове за обезкосмяване в интимната област е един от най-добрите начини да се отървете от нежеланото окосмяване. Тези кремове са много ефективни и не предизвикват дразнене или изгаряне. Важно е обаче да изберете правилния продукт. Потърсете такъв, който е предназначен за деликатни зони.  Трябва да прочетете инструкциите и да ги следвате внимателно.

Освен това, също така е важно да тествате продукт, преди да го приложите върху кожата си. Ароматите на основата на алкохол могат да причинят дразнене на кожата на чувствителните зони. Трябва да проверите уебсайта на компанията, ако не сте сигурни в инструкциите.

Недостатъкът на депилаторите е, че ефектът също не е особено траен. Тези кремове просто стопяват косъмчетата, които са над кожата, без по никакъв начин да влияят на корена.

Кой е най-добрият начин за премахване на окосмяването в интимната зона - лазерна епилация

Лазерна епилация на интимната зона

Лазерната епилация придоби огромна популярност в последните години и това съвсем не е без причина. Това е бърз и ефикасен метод за наистина трайно премахване на окосмяването без болка. По последни проучвания лазерната епилация премахва до 90% от окосмяването за период от 10-12 години. Това, разбира се, е строго индивидуално, и е валидно, само ако сте спазили всички препоръки на козметика.

Що се отнася до интимната зона, лазерната епилация е чудесен начин да се справите с нежеланото окосмяване. Според типа на кожата и косъма ви, ще са ви нужни 4-6 сесии, през интервал от около 35-40 дни.

Този тип обезкосмяване е безопасен за кожата, не я изсушава или уврежда, и не води до образуване на врастнали косми. Затова, ако трябва да определим кой е най-добрият начин за обезкосмяване на интимната зона, то това е лазерната епилация.

Едно от най-популярните лазерни центрове в София Satori също предлага услуга лазерна епилация интимна зона. Ако ви е нужна повече информация, свържете се с тях.