Menu Close

Подарете букет от рози според символиката на цвета

Podarete buket ot rozi spored simvolikata na tsveta

Розите са едни от най-предпочитаните цветя и това не е случайно.

Те са прекрасни и завладяващи. Освен това се срещат в много различни нюанси.

Нека да видим какво означава поднасянето на букети рози, според техния цвят.

Букет от рози в жълто

Много хора смятат жълтите цветя за знак за раздяла, но този ярък слънчев цвят символизира щастие и добро настроение. Една така прекрасна цветна композиция може да бъде подарена на сестра или приятел. Жълтите букети рози ще заредят този, на когото ги поднасяте, с добро настроение и енергия за целия ден. Жълтите рози могат да се комбинират с цветя и в други тонове – ще е ефектно и оригинално.

Букет от рози в зелено

Този цвят означава спокойствие и мир. В природата има малко разновидности на зелени цветя, а що се отнася до розите – има само селектирани специално сортове. Всички те са специално отгледани от учените. Затова и зелените рози изглеждат луксозно и необичайно. Зелен букет от рози може да бъде поднесен на творчески настроен човек, той ще е възхитен от такъв един оригинален жест.

Букети рози в кремав нюанс

Кремообразният нюанс символизира нежност, красота и възхищение. Розите в този нюанс традиционно се използват за изработка на сватбени букети. Кремообразна композиция може да бъде подарена на любим човек в знак на почит и уважение.

Букети рози в коралово

Коралови рози са поразителни със своята специална красота и уникалност. Този нюанс означава възхищение и преданост. Композицията в коралови тонове може да бъде подарена на жена на всяка възраст.

Букет от рози в розово

Розовите цветя символизират топло отношение, благодарност и радост. Очарователен букет рози в тази цветова гама може да подарите на много хора – на майка, сестра, свекърва, тъща или друг.

Букет от рози в синьо

Този цвят представлява копнеж и студено спокойствие, но в същото време сините рози притежават мощна енергия. Букет рози в този нюанс ще ви помогне да кажете на получателя, че може да разчита и да разчита на вас във всяка ситуация. В природата не се срещат рози в синьо. Те, подобно на зелените рози, са специално селектирани. Традиционно сините композиции се дават на мъжете. За дамски букет можете да комбинирате няколко различни цвята, като синьо и кремаво или бяло.