Menu Close

Кое е най-голямото предимство на външните ролетни щори

предимство на външни ролетни щори

Щорите са най-добрият начин да си осигурим лично пространство, спокойствие, тишина и прохладни помещения. Външните ролетни щори никога не са излизали от мода. Те бяха едни от първите, които се появиха на пазара и поради тази причина са и от най-разпознаваемите.

Имат ред преимущества, но без съмнение това, което е най-значимо е дългият им живот. По-продължителният период на експлоатация се приема от много хора като икономия от разходи за подмяна и покупка на нов продукт. Фирмите, които имат в продуктовото си портфолио ролетни щори са единодушни, че те могат да ни служат без проблеми между 15 и 25 години. Лекотата, с която се поддържат, си заслужава да се спомене непременно. За разлика от други модели, които се нуждаят от специални препарати и прочие, модерните външни щори не са капризни и се почистват бързо и без затруднения.

Все пак не бива да ги приемаме за вечни. Дългият живот на външните щори, за съжаление, невинаги се отнася и за въженцето, което задвижва механизмът за вдигане и спускане. Понякога с годините то може да се износи и да се скъса, но това не е никакъв проблем. Подмяната е лесна и не струва скъпо.

Със сигурност могат да се посочат не едно и две други техни предимства. Такива са например:
– Ниската цена
– Спирането на шумове отвън
– Ограничаване на слънчевите лъчи

С годините ролетните щори са се доказали във всяко едно от горепосочените направления. Те не позволяват на UV лъчите да проникнат в помещенията на дома ни. Това е чудесно, поради причината, че стаите се запазват хладни и проветриви за дълго време. Фирмите за дограма ги препоръчват за жилища с изцяло южно изложение.

По отношение на изолирането на външни шумове също работят без аналог. Няма други, които да могат да осигурят това ниво на звукоизолация, както ролетните алуминиеви.

Разбира се, цената винаги ще бъде фактор при вземането на финалното решение за покупка. За да може да се каже по-конкретно обаче е важно да знаем материалът, от който е направена щората, размерите и т.н.

За да имаме по-добра представа за цената, най-добре да се свържем с фирма за продажба и монтиране на външни щори, която да ни ориентира в това отношение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *