Menu Close

Съвети за избор на смесители за баня

За да направим интериора на банята красив и практичен, трябва да вземем предвид много неща, включително да изберем правилно дори и най-дребните детайли. Като например смесителя на мивката, който се радва на натоварена ежедневна употреба.

Дори и да ви изглежда като незначителен детайл от декора, всъщност неговата роля е много важна и ако направите грешка в избора, това ще ви коства много нерви и време в последствие. Защото стенните и подовите покрития, както и мебелите за баня ги избираме веднъж и после забравяме за тях с годините, но смесителите се използват по няколко пъти на ден от всеки един член на семейството. И ако са неизправни или са трудни за употреба и поддръжка, това ще рефлектира много по-осезаемо на комфорта на всички у дома.

Нека видим какво съветват специалистите – най-важните неща, с които да се съобразим при избора на смесители за баня:

Външен вид и стил

Започваме от дизайна, въпреки, че много от вас могат да кажат, че това не е толкова важно. Напротив, колкото и надежден да бъде един смесител, ако той не се вписва в общия стил на декора на банята, би изглеждал нелепо и смешно. Ако държите на луксозното излъчване, тогава се ориентирайте към някои по-оригинални и нестандартни идеи и изберете най-подходящото решение. Понякога дори най-обикновената баня може да придобие много шикозен вид, ако я украсите с макар и по-дребни, но впечатляващи аксесоари.

Удобство

Както вече казахме, удобството е много важно и не трябва да се пренебрегва. Съобразете се с подходящата височина, за да бъде миенето лесно и безопасно. Най-популярни са стоящите смесители за баня, които се инсталират на плота, точно до мивката. Обърнете внимание дали водата ще попада точно в средата на умивалника, защото ако това условие не е изпълнено, плотът ще бъде постоянно мокър. Ако се налага, може да удължите с LED накрайник, който същевременно ще оцветява ефектно водната струя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *